Monday, September 28, 2015

Vinkkejä asiantuntijan somepresenssiin


Huh! Melkoinen päivä - KOLME bloggausta ja #cmadfi-kuukausichatti, jossa oli aiheena asiantuntijoiden someilu ja vieraina +Tom Laine ja +Ville Tolvanen. (No, tein minä muutakin tänään, nuo oli vain ne asiat, jotka näkyivät netissä) Aavistelin vilkasta keskustelua ja sellainen saatiinkin - koosteen teossa meni aiempia kertoja pidempään, vaikka olen oppinut ketteremmäksi kerta kerralla. Siinä vaiheessa kun koosteen tekoon menee 1,5 tuntia täytyy lyhentää chatin aikaa. Mutta nyt meillä meni siihen tunti ja nopeasti se taas menikin. Asiantuntijoilla on paljon vaihtoehtoja siihen, miten he osaamistaan somessa jakavat. Vilkkainta keskustelua kävimme videoista (kuka niitä jaksaa katsoa - kuinka lyhyitä tai ammattimaisesti tehtyjä niiden pitäisi olla?) ja siitä, pitääkö somen käyttöön varata aikaa, vai onko se vain oleellinen osa työtä ja elämää. Siinä vaiheessa kun sometus on itselle uutta, siihen joutuu ehkä pakottamaan itsensä (kellon ja kalenterin kanssa), mutta jossain vaiheessa siitä tulee luonteva tapa tehdä töitä. Vieläkö joku itkee, että millä ajalla minä luen kaikki nämä sähköpostini?

Tässä kooste (lähes kaikesta) keskustelusta:


Keskustelua voi kurkkia myös tamperelaisen Sofia Digitalin tekemältä viestiseinältä (en tiedä kauanko se siellä pysyy).

Onko sinulla toiveita seuraavan #cmadfi-chatin aiheista tai vieraista? Kerro!

2 comments:

  1. Huomasin joskus kun googlailin tietoja neanderthalinihmisen ja denisovanihmisen geeneistä, että amerikkalaisilla yliopistoilla on yotubessa omia kanaviaan, jossa on tiedemiesten haastatteluja ja juhlaesitelmiä. Jos hakee esim. youtubesta hakusanalla "Svante pääbo" niin löytyy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos TagataanBloos! Amerikkalaiset yliopistot (ja museot) ovat kyllä tehneet hienoja juttuja Tubessa, voitais ottaa mallia :).

      Delete

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...