Monday, June 23, 2014

Työnhakijan kesäprojekti: verkot (v)esille


Viime viikolla kirjoitin lomailijan somesta (ko. kirjoitus löytyy nyt kotisivultanikin). Mutta kaikillahan ei ole lomaa, kuten Uuno Turhapuron vanha opettaja harmitteli: eläkeläinen ei pääse kesälomalle. Kesälomaa ei saa myöskään työtön työttömyydestään (tai ehkä hän lomailee satunnaisissa kesätöissään?).

Kesällä työnhakija voi ehkä lomailla työhakemusten kirjoittamisesta, mutta nyt on hyvä aika verkostoitua ja rakentaa asiantuntijabrändiä, jotta profiilia kehtaa syksyllä taas linkitellä. Tässä muutama idea alkuun:

 • otata itsestäsi edustava valokuva nettiprofiileihin, käytä samaa kuvaa (tai tyyliä) joka paikassa, niin olet tunnistettava ja mieti, miten saat cv:stäsi entistä visuaalisemman (se on nyt muotia). Mieti käyntikortin tilaamista
 • näytä CV:täsi muille ja pyydä heiltä rehellistä palautetta. Mikä siinä on hyvää, mitä pitäisi parantaa. Liian usein olen nähnyt myös liian pitkiä (yli kymmensivuisia) ansioluetteloita: tiivistä.
 • mieti, miten erotut muista saman alan osaajista, onko sinulla jotain erikoisosaamista tai -kokemusta, joita muilta ei löydy? Tai ehkä sinulla on laajat verkostot tai kielitaitoa, joista alallasi on hyötyä?
 • etsi netistä keskusteluryhmiä (tai blogeja), joissa puhutaan sinun alastasi. Lue vanhoja keskusteluja ja ota opiksesi. Lainaa myös kirjastosta verkkopresenssiä käsitteleviä kirjoja 
 • käy erilaisissa kesätapahtumissa tai nähtävyyksissä ja hakeudu aktiivisesti (mutta luontevasti) uusien ihmisten juttusille ja verkostoidu heidän kanssaan myöhemmin, jos siltä tuntuu. Täydennä LinkedIn-verkostoasi myös vanhoilla tutuillasi, palveluun on liittynyt paljon uusia ihmisiä viimeisen vuoden aikana. LinkedIn näyttää nykyään paljon tietoa verkostostasi, käytä sitä hyödyksesi ja ota oppia mestareilta.
 • tuunaa valitsemasi some-profiilit kuntoon, kirjoita hyvät kuvaukset ja mieti avainsanat, joilla sinua voitaisiin etsiä. Anna persoonasi näkyä!
 • muista myös nauttia kesästä, levätä ja rentoutua. 

 • Jos haluat henkilökohtaista valmennusta, pyydä minulta tarjous Somen kyselytunnista. Se sopii esimerkiksi sinulle, joka haluat nopeasti LinkedIn-profiilisi kuntoon tai mietit, miten tuoda parhaiten asiantuntijuuttasi esille verkossa. Kun olen tutkinut CV:si ja kurkkinut some-profiilisi, voin sparrata sinua esimerkiksi puhelimessa, Skypessä tai Google Hangoutissa, tunnissa saamme jo paljon aikaan :).

  No comments:

  Post a Comment

  Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...