Saturday, November 9, 2013

Piilotetun aarteen ensimmäiset 3 vuotta

Tähän mennessä varmaan jo tiedätte, että Piilotettu aarre on saavuttanut kunniakkaan kolmen vuoden iän. Muille kuin yrittäjille tämä koko "kuolemanlaakson käsite" on aika vieras, Twitterissäkin joku oli hyvin pettynyt, ettei kilpailuni liittynytkään kuopiolaiseen hevibändiin. Termi viittaa siihen, että tutkimusten mukaan noin puolet yrityksistä lopettaa toimintansa ensimmäisten kolmen vuoden aikana. Ainakin Jyväskylän yrittäjät muistavat keskuudessaan kolmen vuoden virstanpylvään ylittäneitä yrityksiä. Voi siis sanoa, että kriittisimmät ajat ovat jo onnellisesti takanapäin.

Yrityksenä Piilotettu aarre sai aika lentävän lähdön, sillä some-tuotteistus oli tehty jo edellisenä keväällä ja tuotteet oli myös testattu Ambientian ja sen asiakkaiden kanssa. Kassavirtaa tuli jo ennenkuin yritys sai edes nimen! En kuitenkaan halunnut jäädä pelkäksi alihankkijaksi, vaan aloin heti kerätä omiakin referenssiasiakkaita. Tämäkin käsite on monelle vieras (jopa yrittäjille, olen huomannut). Pyydän lähes aina asiakkailtani lupaa lisätä heidät referenssilistalle ja hyvin usein luvan myös saan. :) Hiljattain rikoin 40 referenssiasiakkaan rajapyykin:
Yrittäjyys merkitsee minulle ennenkaikkea vapautta, saan esim. valita työni ja työaikani. Vuosina 2011-2012 olin puolipäiväisenä some-tutkijana TTY:llä SOITA-hankkeessa. Aika opetti minulle paljon ja siitä on edelleen paljon iloa minulle, mm. CMADFI-tapahtuma sai alkunsa TTY:n siipien suojassa ja perheelleni jäi mukavat muistot Grazista, jossa olin viime vuonna tutkimassa autoteollisuuden tuotekehityssomeilua.

Jälkikäteen ajateltuna opintoni ovat loksahdelleet mukavasti kohdalleen yrittäjänä, teenhän nyt mm. kirjanpitoa, (ulkomaankaupan) markkinointia ja hypermediaa(!). Tilasotiedettä, pääainettani, käytän mm. kyselylomakkeiden suunnittelussa ja mittareiden miettimisessä, data-analyysiä teen mm. Alexan tietojen pohjalta. Tampereen yliopistolla luin myös tiedotusoppia ja nyt toimitan kolumneja Suur-Jyväskylän lehteen, artikkeleita Wikipediaan ja erilaisia sisältöjä someen. :) Myös Nokia-vuoteni kantavat edelleen mm. suhteina, someosaamisena ja muina kokeminani asioina. Yrittäjänä saan (tai näkökulmasta riippuen joudun?) kuitenkin oppia jatkuvasti uutta, mikä pitää minut hyvässä vireessä.

Kuolemanlaakson ylityksen kunniaksi pidin kilpailun ja syntymäpäivän kunniaksi arvoin voittajat:

Lapsityövoimaa käytetty arvonnassa, onnea Minna, Jonna & Satu! pic.twitter.com/i86YNYt7b4
Paljon onnea +Jonna Muurinen, +Satu Konsti ja Minna Janhonen, kuulette minusta piakkoin! Satu muuten voitti Piilotetun aarteen synttärikisassa jo toista kertaa, onpas hän onnettaren suosiossa. :)

Kiitos vielä kaikille kilpailuun osallistuneille! Kiitos myös kilpailijoilleni (eli rakkaille kollegoilleni) ja some-kavereilleni siitä, että saan opetella somea teidän kanssanne lähes päivittäin. Mutta erityisesti kiitän kaikkia asiakkaitani, jotka kantoivat Piilotetun aarteen Kuolemanlaakson ylitse! 

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...