Thursday, November 22, 2012

Somen tietoähky kuriin, osa 6: äänekkäiden hiljentäminen LinkedIn:ssä

Okkosen Hale kysyi minulta tällä viikolla, miten äänekkäät saa hiljennettyä LinkedIn:ssä. Sen sijaan, että olisin vastannut vain hänelle, kerroin saman tien asian kaikille LinkedIn-kontakteilleni, sillä monikaan ei tiedä sitä, että ihmisiä voi hiljentää LinkedIn:ssä, minullekin asia taisi paljastua vasta kesällä.

Eräs vanha kaverini poisti minut hiljattain LinkedIn-kontakteistaan, koska minä vein hänen seinältään LinkedIn-päivityksilläni (joita voi tulla "monta kertaa päivässä") niin paljon tilaa, ettei hän enää voinut seurata omien kollegoidensa tekemisiä niin tarkasti kuin olisi halunnut. Kun asia paljastui minulle, kerroin, ettei hänen toki tarvitse poistaa minua, riittää kun pistää minut piiloon - ja nyt olemme jälleen kontakteja :).

Kannattaakin siis tarkkaan miettiä, mikä on hyvä määrä päivityksiä LinkedIn:ssä ja mistä asioista päivityksiä tekee. Kesällä tullut uudistus poisti Twitter-viestit LinkedIn:stä, mikä oli minusta erinomainen asia: minua kun ei kiinnosta lukea LinkedIn:stä esim. siitä, milloin joku kontaktini vierailee ruokakaupassa tai mitä mieltä he ovat jostain lätkämatsista.


Täyttääkseen Twitterin tuomaa tyhjiötä LinkedIn on alkanut nostaa uutiseksi mm. sitä, että tykkää jostain LinkedIn-ryhmän postauksesta tai kirjoittaa johonkin ryhmään. Jos osallistuu aktiivisesti erilaisiin ryhmiin, kontaktit saattavat kyllästyä tällaisiin päivityksiin ja piilottaa sinut kokonaan. Estääksesi sen, voit itsekin poistaa tyhjänpäiväisiä, LinkedIn:in automaattisesti luomia, päivityksiä virrastasi (klikkaa päivityksen vierestä Delete).

Miten äänekkäitä kontakteja sitten hiljennetään? Koska Jaana Nyström tuossa minun postauksen alla pyysi anteeksi omaa aktiivisuuttaan, otan esimerkiksi hänet. Eli LinkedIn:in etusivulla valitsin Jaanan viimeisimmän päivityksen, jolloin näkyviin tulee Hide-valinta. Kun klikkaan siitä, kaikki Jaanan  päivitykset jäävät jatkossa näkymättä minulta.


Toistaiseksi en kuitenkaan ole piilottanut ketään kontakteistani, joten peruutan piilotuksen nopeasti valitsemalla Undo:
Kiva tavata taas Jaana :).

Siitä, että joutuu piilotetuksi ei kannata hermostua. Kuvitellaanpa vaikka esimerkki, että joku tuttavani on verkostoitunut 400 lakimiehen ja minun kanssani. Hän seuraa ahkerasti oman alansa uutisointia ja jakaa verkostolleen parhaimpia tärppejä, vaikkapa vain 10 päivässä. Minun työtäni ko. uutiset eivät juuri kosketa, joten lopulta laitan hänet piiloon. LinkedIn:in kautta voimme kuitenkin helposti saavuttaa toisemme silloin (InMailien avulla), kun haluamme viestitellä toisillemme, tai tutkia toistemme profiileja tai kontakteja silloin, kun esimerkiksi ne lakiasiat tulevat minulle ajankohtaiseksi tai some-asiat hänelle.

2 comments:

  1. Hahhahhaaaa! :-) Pakko on ollut tehdä sama juttu muutamalle kolme kertaa tunnissa liki jatkuvasti postaavalle.

    Tässä on vain se paha puoli kun tykkäyksetkin nostetaan näkyviin että olen tosissani alkanut rajoittaa niitä... :-(
    Etten spämmäisi virtaa.

    Harmittaa niiden hyviä postauksia jakavien puolesta, mielellään kiittelisi hyvistä jutuista.

    ReplyDelete
  2. Hyvä, että huumorintajusi kesti esimerkkinä käytön :).

    Jos haluat kiittää hyvistä jutuista tykkäämällä, paina peukkua ja sen jälkeen poistat ko. postauksen omasta virrastasi.

    ReplyDelete

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...