Thursday, May 31, 2012

Videohaastattelu: Maria Rajakallio kertoo Haussa.fi-palvelusta

Ja tässä vielä viimeinen osa videohaastattelustani. Tällä kertaa Maria kertoo Haussa.fi-palvelusta. Projektipäällikkö Maria Rajakallio kertoo 2011 aloitetusta Haussa.fi-palvelusta, joka pilotoi Tampereen TE-toimiston ja Pirkanmaan ELY-keskuksen Nuorten neuvonta- ja ohjauspalveluiden kehittämistä sosiaalisen median avulla.

Kysyn Marialta videossa mm. ovatko ihmiset rohkeita videoiden tekoon. Nokiassa työskennellessäni ihastuin some-palveluista ensin wikeihin, sitten blogeihin ja kolmanneksi videoihin.

Tein kaksi aika suosittua videota intranettiin (työkaluina oma kännykkä ja Microsoftin MovieMaker):
-Ensimmäisessä haastattelin seitsemää kolleegaani siitä, mikä heitä työssä motivoi.
-Toisen videon kuvasin erään projektin aloitustyöpajassa. Projektin tarkoitus oli integroida Symbianin ihmiset Nokiaan.

Minulla oli hyvät kokemukset näistä videoista, videoiden teko oli tosi hauskaa. Mutta aikaa siihen meni, monen pätkän yhdistely leikkaa-liimaa-tyyliin kaatoi ohjelman vähän väliä ja muutaman minuutin pätkän koostaminen isommasta aineistosta kaipasi kiteytystä ja oleellisen etsimistä.

Ehkäpä siksi olenkin pitänyt taukoa videoiden kanssa (nukkekotivideoita olen muutaman tehnyt), mutta Vimention-haastattelun jälkeen innostuin taas. Nyt olen oppinut, että kannattaa jo kuvausvaiheessa pätkiä sisältö, ettei editointiin tuhraudu aikaa. YouTubessa on myös kätevä muokata videoita, siellä on tarjolla jos jonkinlaista efektiä :).

Joten varoitan jo etukäteen, saatan ensi kerralla haastatella juuri sinua!

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...