Monday, May 9, 2011

Joko olet löytänyt @HeiaHeia:n ?

Piilotettu aarre oli viime viikolla ensi kertaa edustamassa HeiaHeia:aa Jyväskylässä järjestetyssä konferenssissa yhdessä Jussi Räisäsen, yhden perustajan kanssa, eli nyt on hyvä hetki kertoa blogissakin meidän tuoreesta yhteistyöstämme.
Mutta nyt pääsin yllättämään itseni: enkö tosiaan ole kirjoittanut tässä blogissa aiemmin mitään HeiaHeiasta?

Käyttämistäni some-palveluista se on suuri suosikkini muutamasta syystä:

-toisin kuin useimmat muut, se on suomalainen (ja vieläpä kavereitteni perustama :) vaikka sitä usein luullaankin ruotsalaiseksi tai norjalaiseksi (heia heia on termi, jolla norjalaiset kannustavat hiihtäjiään)

-toisin kuin esim. Facebookissa tai Twitterissä, sillä on etukäteen määritelty puheenaihe (eli Jyri Engeströmin termein sosiaalinen objekti): kuntoilu

-sinne voi kirjautua esim. Facebook- tai Twitter-tunnuksin, mikä mm. helpottaa verkoston kasaamista ja salasanojen muistamista. Halutessaan omat tekemiset voi jakaa myös näissä palveluissa

-käyttäjä saa määritellä itse aika hyvin sen, mitä kellekin ja minnekin jakaa

-palvelun ilme on raikas ja siinä jaettavat virtuaalipalkinnot näyttävät hyviltä


Palvelun perusidea on loistava: esim. me suomaaiset liikumme ihan liian vähän ja kyllähän me sen tiedämme itsekin - tieto ei vaan saa aina meitä nousemaan sohviltamme. Sosiaalinen paine tai kannustus sen sijaan voi tehdä ihmeitä, minkä olen omakohtaisestikin huomannut. HeiaHeia siis ajaa tärkeää asiaa tuomalla liikuntaan iloa ja tekemällä meistä siten terveempiä.

Palvelu on käyttäjille ilmainen, joten voitte aiheellisesti ihmetellä minun rooliani HeiaHeia:n jälleenmyyjänä. Organisaatiot voivat ostaa palveluun paitsi mainoksia, myös omia tiloja, joiden avulla nostetaan sekä työntekijöiden kuntoa että yhteishenkeä. Jussi kertoi tosi mielenkiintoisista hankkeista eri organisaatioiden kanssa ja nyt harmittaa kun en saa niistä teille vielä kertoa. Siksi tyydyn esimerkeissäni vain tähän nyt pyörivään Fazerin kampanjaan, jossa Real-ryhmä jakaa ylimääräisiä kannustimia niille ryhmäläisilleen, jotka käyvät vastaamassa viikon gallupiin. Nam, kellehän minä tuon vihreän kuulan antaisin ja kuka ansaitsee palan suklaata...Jos sinua siis kiinnostaa terveemmät työntekijät tai toimit kuntoiluun liittyvällä alalla, ota yhteyttä niin mietitään yhdessä, mitä kivaa HeiaHeia voisi teille tarjota.

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...