Monday, January 14, 2019

#cmkysely 2019 tutkii yhteisömanagerin toimenkuvaa, päämääriä ja haasteita

Neljä kertaa olen tähän aikaan vuodesta paininut yhteisömanagerikyselyn eli #cmkyselyn vastausten kanssa. Mutta tällä kertaa on toisin, sillä ulkoistin kyselyn teon Jyväskylän yliopistoon :).

Sieltä löytyi loppusyksystä kaksi graduntekijää, Jani Rutanen ja Petri Virta, jotka tapasin vähän ennen joulua. He kävivät läpi vanhat kyselyt sekä erinäisiä yhteisömanagerointiin liittyviä teorioita ja tänään avasimme ihan uuden kyselyn.

Opiskelijat kirjoittivat minulle saatteen kyselystään:

”Mitä tekee yhteisömanageri ja minkä takia?” Verrattain uusi työnimike on tullut jäädäkseen, mutta kukaan ei oikein tiedä mitä se tarkoittaa.. Vastaa kyselyyn ja auta meitä selvittämään asiaa: http://bit.ly/cmkysely2019

Kyselyyn vastaaminen kestää noin 20-30 minuuttia ja toivomme vastauksia eri aloilla yhteisö-/somemanagereina toimivilta. Kysely on avoinna perjantaihin 25.1.2019 klo 23.59 saakka ja ensimmäisiä tuloksia esitellään CMADFI-tapahtumassa tammikuun lopulla. 

Haluamme kartoittaa yhteisömanagereina/somemanagereina toimivien ihmisten toimenkuvaa, päämääriä ja haasteita. Kysely pureutuu erityisesti yhteisömanagerien osaamiseen, työtehtäviin, kanaviin ja työkaluihin sekä työn tavoitteisiin ja vaikuttavuuteen.

Lisäksi Jyväskylän yliopiston opiskelijat Petri Virta ja Jani Rutanen hyödyntävät tämän vuoden kyselyn aineistoa osana pro gradu-tutkielmaansa.

Kyselyyn vastaaminen hyödyttää myös sinua itseäsi, sillä näin saamme lisättyä yhteistä ymmärrystämme yhteisö- ja somemanagerien toimintakentästä. Mitä enemmän saamme vastauksia, sitä kattavampana voimme pitää tuloksia. Autathan siis jakamalla kyselyä omissa yhteisöissäsi sekä omille tutuillesi ja kollegoillesi. Suuri kiitos avustasi jo etukäteen!
Ensimmäinen yhteenveto esitetään siis laivalla sunnuntai-illalla 27.1.2019 ja laitan sen myös nettisivuilleni kunhan CMAD on kunnialla ohitse.

Tosi hienoa, että CMADista tulee taas tieteellistä tutkimusta ja että yhteisömanagerin työtä tutkitaan peräti kahden miehen voimin. :) Odotan innolla, mitä uutta me kaikki opimmekaan!

Kysely löytyy siis osoitteesta bit.ly/cmkysely2019 .

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...