Wednesday, August 31, 2016

Instailua Ahvenanmaalla

Terveisiä Ahvenanmaalta! Aukko sivistyksessäni on vihdoin korjattu ja olen käynyt Ahvenanmaalla, jonka ohi olen mennyt monituiset kerrat. Syy vierailuun oli Tampereen seudun toimihenkilöt Pro ry:n koulutusmatka, jossa olin mukana kouluttajana. Laivalla perehdyimme perjantaina henkilöbrändäykseen somessa, hotelliin päästyämme vuorossa oli Instagram. Sen jälkeen meillä alkoi vapaa-aika ja sunnuntai-iltapäivään asti saimme tutustua Maarianhaminaan ja Ahvenanmaahan mm. opastetun kierroksen merkeissä.

Olimme suunnitelleet viikonlopun aikataulun niin, että kun ihmiset ovat kuulleet Instagramin perusteet, he voivat testaila sen käyttöä ja pyytää minulta apua. Monet koulutukseen osallistujat olivat ladanneet sovelluksen nimenomaan koulutusta varten, pitempään Instagramia käyttäneitä oli joukossa vain kourallinen.

A photo posted by Piilotettu aarre (@piilotettuaarre) on

Lisäksi muutama osallistuja totesi koulutuksen jälkeen käydyllä kommenttikierroksella, etteivät he keksi mitään syytä käyttää Instagramia henkilökohtaisesti. Oikein! Eihän mitään somepalvelua kannatakaan käyttää, jos käytöstä ei ole hyötyä. Mutta ennenkuin tekee päätöksen, on hyvä tietää mistä kieltäytyy ja jää paitsi.

Koulutusviikonloppu oli niin mainio, että toivon, että muutkin ottavat siitä oppia - mikä olisi parempaa, kuin viedä omat työntekijät irtautumaan toimistoarjesta, tutustumaan paremmin toisiinsa ja oppimaan samalla jotain uutta. Instagram on mainio väline työntekijälähettiläällekin, joten se, että sen harjoittelu tehdään hauskalla ja yhteisöllisellä tavalla, turvallisessa ympäristössä, innostaa varmaan osaa jatkamaan sen käyttöä matkan jälkeenkin. Lanseerasimme matkalla #tresprokouluttaa-häsän. Oli todella mielenkiintoista seurata häsälle tulevia kuvia: mitä muut ovat nähneet ja bonganneet. Häsä teki yhdessä tehdystä matkasta vielä yhteisöllisemmän, kun toisten kuvia saattoi kommentoida vaikka hotellihuoneesta. Instagramin sijaan koulutuksessa voisi perehtyä myös Twitteriin.

Tässä ote Instagram-koulutuksesta:


Instagramkoulutus åland karsittu from Johanna Janhonen

Koulutukseen toi oman mausteensa se, että bussimatkani Turun satamaan alkoi sillä, että huomasin saaneeni Instagram stories -ominaisuuden, ja sitä oli kiva testailla matkalla. Eilen Instagram-tililleni tuli myös yritystilin ominaisuudet, joten seuraavaan avoimeen Instagram-koulutukseen on luvassa paljon uutta asiaa. Opetan siellä mm. sen, miten IG-stooreja koristellaan ja miten helpoksi mainosten teko on tehty yritystilillä. Koulutus on suunnattu ensi sijassa Instagramia jo aiemmin käyttäneille, mutta voi sinne tulla kuulostelemaan sitäkin, kannattaako teidän organisaation instailla vai ei.

Tutustu koulutukseen: bit.ly/igideoita

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...