Friday, August 21, 2015

Ensi viikon #cmadfi-chatissa puhutaan yhteisömanagerin työstä


Ensi maanantaina on taas kuukausittaisen #cmadfi-Twitter-chatin aika. Koulujen alkamisen kunniaksi pyysin vieraiksi Nina Innon Lahden ammattikorkeakoulusta LAMK:ista (hän juonsi CMADFI:n tammikuussa, muistatte varmaan) sekä Tampereen teknillisestä yliopistosta Satu Kantin. Heitä yhdistää paitsi työ opiskelijaympäristössä myös se, että kumpikin on aloittanut yhteisömanagerina vasta tänä vuonna, eli kuulemme heiltä tuoreita ajatuksia yhteisömanagerin työstä.

Tuttuun tapaan kerron myös kysymykset etukäteen, että voitte pohtia vastauksianne etukäteen.

K1 Kuka olet, kauanko olet toiminut yhteisömanagerina ja millaisista ryhmistä organisaationne yhteisö muodostuu? (14.00)
K2 Millaisia tavoitteita yhteisöllänne on? (14.10)
K3 Mitkä ovat tärkeimmät työkalusi yhteisömanageroinnissa? (14.20)
K4 Millaisella porukalla te teette yhteisömanagerointia? Miten jaatte työn käytännössä? (14.30)
K5 Mitkä ovat haasteellisimpia asioita työssäsi? (14.40)
K6 Millaisista asioista yhteisönne innostuu? Kerro jokin esimerkki! (14.50)

Koska kyseessä on vasta kolmas Twitter-chatti #cmadfi-sarjassa ja koska Twitter-chatit ovat Suomessa vielä niin harvinaisia, annan tässä vähän ohjeita osallistujille.


  • Osallistuessasi #cmadfi-chattiin seuraa muiden twiittejä Twitterin live-haun kautta. Omaan virtaasi ei todennäköisesti tule kaikkien osallistujien twiitit, sillä osallistujien joukossa tulee olemaan sinulle entuudestaan vieraita twiittaajia. Twitter-chatit ovatkin kätevä tapa tutustua uusiin mielenkiintoisiin twiittaajiin.
  • Muista laittaa jokaiseen twiittiisi #cmadfi-häsä! Tämä unohtuu alussa helposti (myös chatin vetäjältä, lohdutan).
  • Kun vastaat kysymykseen K1 aloita vastauksesi V1 ja niin edelleen. Kuhunkin kysymykseen on vain 10 aikaa vastata, joten kun joku on vastaamassa kysymykseen K3 niin joku nopeampi on jo siirtynyt K4 kysymysteen, joten jotta pysytään jyvällä siitä, mistä kukin puhuu, on tärkeää koodata vastaukset V1, V2, V3, V4, V5 ja V6. Merkintöjen käyttäminen helpottaa myös minua, kun teen chatista koosteen
  • Aiemmilla kahdella kerralla chatit ovat olleet varsin vilkkaita, joten suosittelen twiittaamiseen tietokonetta, jotta voit kirjoittaa nopeammin (ainakin minulla 10-sormijärjestelmä on huomattavasti nopeampaa kuin kännynäpyttely
  • Kuva ois kiva, eli jos voit vastata johonkin kysymykseen kuvan avulla, se elävöittää chattiamme. Viime kerralla kun teemana olivat somekuvat, saimmekin paljon kuvia chattiin, saas nähdä miten tällä kertaa käy.
  • Voitte osallistua chattiin koko tunnin ajan tai olla mukana vain hetken.
  • Laita itsellesi heti kalenterimuistutus/kännykkähälytys, ettet vain unohda tulla mukaan!

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...