Monday, December 9, 2013

Facebook-päivityksen ajastus ja joulutervehdys

Some-koulutuksissani pääsen usein hämmästyttämään ihmiset yksinkertaisella jutulla: kerron heille, että Facebook-sivujen päivityksiä voi ajastaa. Monelta tuo ominaisuus on mennyt ohi, joten kerron nyt miten se tapahtuu. Se on nimittäin hyvin kätevää esim. silloin, kun halutaan

 • toivottaa hyvää joulua jouluaattona kello 10, vaikka samaan aikaan juostaan pää kolmantena jalkana viimeisten joululahjojen ja -ruokien perässä
 • muistuttaa siitä, että jokin tapahtuma alkaa jollain kellonlyömällä (esim. livetapahtuman striimaus) tai
 • tehdä kerralla koko viikon päivitykset (vaikka lomaviikon) sen sijaan, että läväytettäisiin 5 päivitystä kerralla (tapa, josta Facebook ei yhtään tykkää ja josta se siksi rankaisee pienellä näkyvyydellä)
 • tehdä iltapäivityksen esim. kello 20, jolloin Facebookissa on paljon vilinää, vaikka itse pitäisi nukuttaa juuri silloin lapsia
Kaikki alkaa perinteiseen tapaan: kirjoitetaan statuspäivitys tai lisätään vaikka kuva. Statuspäivityksen vasemmasta alareunasta valitaan pallo (oikeasti kello), että päästään valitsemaan haluttu ajankohta.


Tarkista samalla, että sivusi on oikealla aikavyöhykkeellä. Suomen aikavyöhyke on UTC+2 (eli GMT +2). Lopuksi paina sinisestä Schedule-nappulasta (suomeksi varmaan Ajasta?). Tadaa, valmistä tuli! Helppoa eikö totta?


Ajastetut päivitykset näkyvät hallintapaneelista (sivun ylälaidassa) ja osoitteessa http://www.facebook.com/SIVUSINIMI/allactivity

Jos tulet katumapäälle, voit poistaa siellä päivityksen tai muuttaa sen julkaisuajankohtaa. Päivityksiä ei voi muokata, mutta ainahan voi tehdä uuden päivityksen ja poistaa vanhan.
Ja nämä ajastukset toimivat ainoastaan Facebook-sivuilla, eivät siis henkilökohtaisissa profiileissa, ryhmissä tai tapahtumissa.

Ja kun teille tuon joulutervehdykseni jo näytin, kerrottakoon nyt samalla, että tänä vuonna Piilotettu aarre käytti joulutervehdysrahat jo Nenäpäivänä.

Toivotan teille siis jo Petteri Punakuonon kera hyvää joulua, vaikka kuulettekin minusta vielä monta kertaa ennen joulua.

Toivon myös, että teidän joulukiireenne helpottuvat vähän ajastusvinkkini myötä! :)

PS. Lisäsin ohjeeseen vielä yhden kuvan, koska ihmiset olivat turhaan yrittäneet etsiä kelloa (luullakseni) henkilöprofiilista.MUOKS 29.5.2017

Tähän bloggaukseen tuli kommentti, joten pistän mukaan uuden kuvakaappauksen. Facebook-sivuilla ei ole enää kellon kuvaa, vaan ajastus tehdääään toisesta kohtaa: Julkaise-ajasta.

Voit tehdä sivullesi myös historiallisia päivityksiä ja päivitysten luonnoksia.

4 comments:

 1. Olenkohan sokea, kun en tuota 'kelloa' postauksen kirjoituslaatikosta löydä.
  Onko kello jossain Kenen kanssa olet -valinnan lähellä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Kari, et ole ainoa jota tuota ihmetteli. Tämä ohje toimii ainoastaan Facebook-sivuilla, ei siis ihmisten henkilökohtaisissa profiileissa.

   Delete
 2. Aikaa on mennyt, mutta mitä ovat sivut,
  naamarini kuva + pari muuta tietoa, jotka
  näkyvät ilman kirjautumistakin, eikö se ole sivu?

  2) Enkö voikaan ajastaa mitään julkaisuja
  kavereille esimerkiksi etukäteen,
  onko ensin luotava jokin sivu...???

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentista!

   1) Ihmisillä on Facebook-profiileja ja heillä voi olla kavereita.
   Organisaatioilla taas on Facebook-sivuja, joista voi tykätä. Myös ihmiset, esim. bloggaajat, voivat tehdä itselleen Facebook-sivun.

   2) Ajastusmahdollisuus on ainoastaan Facebook-sivuilla, ei henkilöprofiileilla.

   Delete

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...