Friday, April 5, 2013

Varoittava esimerkki siitä, miten saada uusia Twitter-seuraajiaEilen Daniel Schildt eli @autiomaa bongasi uuden tavan spammata Twitterissä.

@luxurywallpaper -tili oli keksinyt, että kun se merkitsee (luultavasti jonkun automaattityökalun avulla) suosikikseen (favorite) #photography -tagattuja tweettejä, se saa paljon huomiota ja seuraajia.

Tähän asti tapa on tuottanutkin tulosta - tili on twiitannut vasta 13 kertaa ja se seuraa itse vain 13 tiliä, mutta silti sillä on lähes 200 seuraajaa. Suosikkeja se oli ehtinyt merkitä lähes 1000 kpl.


Kysyin Danielilta oliko hän jo raportoinut spammauksesta ja käytin twiitissäni samaa tagia. Arvaatte varmaan mitä tapahtui...


Kävin itse juuri raportoimassa tilin spammaajaksi ja nyt sitten vain odotellaan, kauanko menee, että Twitter sulkee tilin. Odotettavissa karu loppu hyvin alkaneelle Twitter-uralle?


Älä siis sorru omaan näppäryyteesi uusien seuraajien haalimisessa vaan keskity tuottamaan hyvää sisältöä. Uudelle tilille saadaan seuraajia siten, että aletaan seurata muita tilejä, mutta kannattaa keskittyä vain sellaisiin tileihin, joilla on jotain tekemistä oman tilisi kanssa. Esimerkiksi Mini treasures wikin Twitter-tili alkoi vuonna 2009 seuraamaan nimenomaan nukkekotiasioista kiinnostuneita twiittaajia, ei minun henkilökohtaisia tuttaviani tai satunnaisia twiittaajia. Minua seuraavat monet firmat, mutta jos minulla ei ole mitään mielenkiintoa heidän tuotteitaan kohtaan, en tietenkään seuraa niitä takaisin.

Se, millainen following/followers-suhde jollain Twitter-tilillä on kertoo paljon tilin laadusta. Jos vaikka tili seuraa itse tuhatta tiliä ja vain 100 seuraa sitä takaisin, epäilyt heräävät.

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...