Monday, March 11, 2013

Jaa jotain -päivä ja RSS-ohjeet vapautettu muidenkin käyttöön

Tänään vietetään Jaa jotain -päivää (Twitterissä #jaajotain). Osallistun talkoisiin vapauttamalla taannoin tekemäni RSS-ohjeet, sillä RSS:n hyödyntämisestä lienee hyötyä kaikessa opiskelussa :).

Aiemmin varasin kaikki ohjeet matskuun, nyt lisenssi on vapaampi: CC BY-SA.

Voit tarkistaa Wikipediasta, millaisia erilaisia Creative Commons -lisenssejä on  olemassa.

Valitsemassani lisenssissä
CC tarkoittaa Creative Commonsia
BY sitä, että tekijän nimi on mainittu ja
SA (Share Alike) sitä, että jos kalvoja käytetään muiden materiaaleissa, myös heidän pitää valita materiaaliinsa sama lisenssi.

Tämä lisenssi sallii myös kaupallisen käytön, eli jos joku kilpailijani/kollegani haluaa käyttää tekemääni matskua, hän saa sen vapaasti tehdä, kunhan vain kertoo alkuperäisen tekijän ja mielellään myös linkittää siihen.Kiitos Anne Rongas, kun haastoit minut mukaan! Lue lisää Annen blogista.

2 comments:

  1. Oikein hyvä ohje! Kiitos! RSS on yllättävän vieras ihmisille. Itse käytän sitä todella paljon, erityisesti niin, että linkitän Google Readerin johonkin "kivempaan" lukuohjelmaan, esimerkiksi Flipboardiin.

    Yksi RSS:ään liittyvä palvelu, jota soisin myös mainostettavan, on Google FeedBurner. Sen avulla saa tilastot siitä, kuinka moni sinun syötteesi on tilannut. Ja mikä parasta, sen avulla voi tarjota blogiartikkelit sähköpostiin! Tämä on selvästi monista miellyttävä tapa seurata blogeja.

    ReplyDelete
  2. Kiitos kommentista Kimmo :). Myös Piilotetun aarteen blogipostaukset voi tilata sähköpostiin :).

    ReplyDelete

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...