Monday, November 21, 2011

Tulevaisuuden oppiminen, jaettu opettajuus ja asiantuntijuus by @sannabrauer

- ping @arongas

Toinenkin hyvä esitys Sannalta. Miten sinä ymmärrät jaetun opettajuuden/asiantuntijuuden?


Viime viikolla tein jotain ennenkuulumatonta: jaoin koko tunnin Facebook-koulutusmateriaalini nettiin. Samalla tein uuden sivun Piilotettuun aarteeseen, jossa on aiheeseen liittyviä linkkejä.

Perjantaina huomasin, kuin Anne Rongas päivitteli Twitterissä: mikseivät kaikki jaat matskujaan avoimesti. No miksi? Itse suojelen asiakkaitani, he maksavat siitä, että koulutan heitä ja kerron esimerkkejä heidän toimialaltaan ja kuvittelen, että he eivät halua kilpailijoidensa saavan samaa tietoa ilmaiseksi. Anne huomautti, että samaa löytyy joka tapauksessa ilmaiseksi netistä, jolloin sisältö ei ole se juttu, vaan paketointi ja avaaminen. Aloin tuntea itseni itsekkääksi ottajaksi, joka oppii muiden materiaaleista, muttei anna tilalle mitään, kunnes muistin, että oikeastihan (lähes) kaikki käyttämäni esimerkit kyllä löytyvät jo avoimesti yhdestä paikasta: sosiaalinenmedia.org:sta :), ja koulutusmateriaalit ja varsinaiset koulutustilaisuudet ovat sitten sitä paketointia, josta maksetaan.

Suosittelen some.org:in käyttöä muillekin some-kouluttajille, sillä sieltä löytää nopeasti tarvitsemansa esimerkit eri toimialoilta. Esim.
-Twitteriä käyttävät kunnat
-bloggaavat yritykset tai
-miten tapahtumamarkkinointia tehdään somessa

Lauantaina sama kysymys oli puhuttanut Google+:ssa, huomasin sunnuntaina, enkä viitsinyt silloin enää keskusteluun osallistua.

PS. Jos olet ihmetellyt bloggauksieni otsikoita ja ensimmäisiä rivejä, niin kirjoitan tänne Twitteriä. Bloggaukseni menevät Twitterfeedin kautta automaattisessti Twitteriin ja silloin on kätevää, kun ne ihmiset joista puhun, huomaavat twiitistä linkin bloggaukseen. Laiskuuttani sitä teen :).

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...