Tuesday, March 8, 2016

Miten yliopistotutkijat voivat hyödyntää somea

Pidin eilen "vartin" alustuksen siitä, miten yliopistotutkijat voisivat käyttää sosiaalista mediaa. No, oikeasti en matskua ihan vartissa käynyt läpi, sillä halusin, että käymme 45 minuutin keskustelut esityksen lomassa, ei vasta sen jälkeen.

Yksi asia, jonka nostin esiin oli se, pitäisikö yliopiston, joka on täynnä eri alojen asiantuntijoita, kiinnostua enemmän siitä, mitä sen edustamista aiheista kerrotaan Wikipediassa, kuin siitä, miten paljon sillä on seuraajia eri somepalveluissa. Kyselin samaa myös somessa ja etenkin Twitterissä aiheesta syntyi keskustelua.

Kun jostain asiasta etsii tietoa, luultavasti aloittaa Googlesta, joka käyttää hyväkseen Wikipedian tietoja nostamalla aihetta käsittelevän artikkelin muiden somesivujen yläpuolelle, mutta myös omassa tietolaatikossaan.


En tiedä, miten ja mistä tuo Merkittävät alumnit -sisältö tuohon laatikkoon tulee, mutta saattaa olla, että siinäkin käytetään Wikipedia-sisältöjä.

Mistä muusta sitten puhuin? Kurkkaa tästä:...ja kerro sitten, millaisia hyviä #tiedesome-caseja sinulla on taskussa. Mun keräämät caset löydät Pinterestistä.

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...