Friday, February 13, 2015

Lähetä kuvaviestejä ystäville

Instagram-kyselyni mukaan organisaatiot saavat seuraajia helpoiten jakamalla inspiroivaa (44%) ja viihdyttävää sisältöä (41%). Siksi haluan inspiroida teitä tekemään hauskoja ystävänpäivätervehdyksiä mobiiliapplikaatioiden avulla.

Latasin eilen Jollaani InstaBox-nimisen applikaation Aptoide-kaupasta, mutta kyllä tämä GooglePlaystakin löytyy. Vastaavia sovelluksia on kymmeniä muitakin, mutta tämä tuntui minusta mukavan monipuoliselta ja nyt näytänkin teille muutaman esimerkin sen käytöstä.

Ensiksi kokeilin ns. peilikuvaefektiä. Kuvassa nukke katsoo itseään peilistä, mutta olisin voinut valita myös kuvan, jossa nukke olisi kertautunut neljään kertaan.


Sen jälkeen kokeilin kollaasin tekoa. Kollaasit on helpointa tehdä valmiin pohjan avulla, tähän valitsin pohjan, johon mahtuu yhdeksän kuvaa. Kuvia olisi saanut muokatakin ja niitä olisi voinut koristella ns. tarroilla, mutta tyydyin nyt vain zoomaamaan kunkin pikkukuvan haluamaani kohtaan. Sovellus arpoi kuvien paikat, vaikka vahingossa sainkin jonkun kuvan siirtymään toiseen kohtaan. Kollaasille sai valita taustakuvan lähes sadan vaihtoehdon joukosta, kuviollisten taustojen lisäksi tarjolla oli myös yksivärisiä. Kiva loppusäväys kuvaan tuli mielestäni siitä, että noiden kuvien muodon sai vapaasti valita asteikolla neliö-ympyrä. Nukkekuvat olisivat voineet kyllä olla parempia, muovipakkaus kiiltelee ikävästi.


Viimeinen kuva on oma suosikkini. Siinä piti ensin valita jokin muoto. Perusmuotojen (ympyrä, neliö, sydän, muna, kolmio...) lisäksi oli tarjolla paljon todella hienoja muotoja, kuten naisen profiili, puu, vaahteran lehti ja niin edelleen. Niiden kanssa tulen varmasti leikkimään myöhemmin. Taustakuvista valitsin ystävänpäivään sopivasti sydämet, sama muotohan toistuu myös varsinaisessa kuvassa, jossa merirosvo-assistenttini poseeraa Ikean sydäntyynyn kanssa. :)


Oikein hyvää ystävänpäivää kaikille blogini ystäville! :)

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...