Monday, October 31, 2011

Palaute- ja ilmoittautumislomakkeet helposti by Google Docs

Kuten olette huomanneet, yritykseni täyttää ensi viikolla vuoden ja sen kunniaksi järjestän ensimmäisen kilpailuni. Kilpailussa voittaja saa some-osaamiseni käyttöönsä tunniksi ja muutkin osallistujat palkitaan. Itseäkin jännitää, kuka voittaa ja millainen on palkinto. :)

Osallistujat vastaavat mm. kysymykseen: Mikä sinua mietityttää somessa juuri nyt?


Ja kysymyksistä saan hyviä aiheita mm. tähän blogiin. :) Ensimmäisenä vastaan kysymykseen:

"Miten somen avulla voi kerätä palautetta?"

Somessa on paljon mahdollisuuksia palautteen keräämiseen. Mm. Facebook-sivuilla voi arvostella tuotteita ja LinkedIn:ssä voi suositella paitsi yksittäisiä työntekijöitä myös yksittäisiä tuotteita. Mutta tällä kertaa keskityn Google Documenttien Lomake-palveluun, jota itse käytin kilpailun järjestämiseen.

Yrityksillä ja muilla organisaatioilla on usein tarpeen kerätä tietoja isolta ihmismäärältä, esim. ilmoittautumiset pikkujouluihin tai loma-ajankohtien ilmoittaminen. Googlen formilla voi kerätä myös anonyymia palautetta tai toteuttaa asiakastarvekyselyitä.

Vastaukset kertyvät nätisti Excelin näköiseen taulukkoon ja niista voi tehdä kaikille julkisia, tai jakaa tiedot vain järjestäjien kesken.

Googlen palvelussa voidaan mm.
-valita lomakkeen teema (minä valitsin tuollaisen ilmapallokuvan synttäreiden kunniaksi)
-kirjoittaa kysymykset, määritellä mitkä niistä ovat pakollisia ja vastataanko kysymyksiin vapaasanaisesti vai tarjotaanko vaihtoehdot. Kun kysely on valmis, se voidaan upottaa esim. omalle kotisivulle, mutta vastaajille voidaan lähettää kyselyn alkuperäien osoite Googlen palvelussa.

Täytä kuponkisi tässä alla, tai jos haluat välttää kyselyn edestakaista skrollailua, hyppää kotisivuilleni, jossa kysely mahtuu paremmin ruudulle (huom, kysely poistuu kotisivuiltani kilpailun jälkeen, joten tämä linkki ei sen jälkeen enää toimi).Tämä oli ensimmäinen kerta, kun lomaketta itse käytin ja oppirahat on nyt maksettu, ensi kerralla toteutan kyselyni vähän eri tavalla. Mutta suosittelen silti palvelua niille, jotka haluavat käyttöönsä ilmaisen ja helpon kyselytyökalun.

Mitäs muita vastaavia olette käyttäneet?

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...