Kiitos sinulle tästä vuodesta, blogini lukija, bloggaajakollega tai yritykseni ystävä. Lupasin joulukuulle erityisen paljon videoita, ja onhan niitä jo 9 julkaistukin, mutta paljon jäi vielä julkaisematta, hyvä juttu, onpahan sitten ensi vuodellekin uusia juttuja :).
Monena vuotena olen julkaissut listan vuoden luetuimmista blogikirjoituksista, joten tässä se tulee taas:
1. Miten LinkedIn:ssä kurkitaan salaa muiden profiileja (julkaistu 03/2013) LinkedIn on ollut kovassa nosteessa tämänkin vuoden, kiitos lukuisten työnhakijoiden, ja ilmeisesti vinkkien kurkkiminen kilpailijoiden profiileista on hyvin suosittu harrastus.
2. 18 tapaa saada Twitter-seuraajia (julkaistu 08/2013). Näitä ohjeita muuten käytettiin hiljattain, kun kaksi twiittaajaa kisasi siitä, kumpi saa ensiksi 500 seuraajaa. Erikoista kisassa oli se, että he yrittivät tehdä kaiken juuri päinvastoin kuin ohjeissa :).
3. Miten lanseerata blogi onnistuneesti, case @finjonna (julkaistu 10/2013). Tämä on aika hauska bloggaus,sillä kun +Jonna Hurmerinta aloitti viime vuonna bloginsa, haistoin heti, että siitä tulee menestys ja siksi haastattelin häntä tuoreeltaan blogiini. Tänä vuonna Jo(ha)nnan blogi noteerattiinkin jo Cisionin top-10 markkinointiblogien joukossa. :) Tänä vuonna teinkin haastattelut sitten YouTubeen, ja suosituimmaksi nousi (ei kovinkaan yllättäen) Jonne Aaron :).
4. Twitter vs Facebook vertailu (julkaistu 8/2013) nousi listalle varmaan siksi, että Twitterin suosio on koko ajan nousussa ja yhä useampi organisaatio sinne menee. Twitterin noususta kertoo sekin, että vetämieni Twitter-työpajojen määrä on noussut, viimeksi pidin sellaisen viime viikolla Jämsän kaupungille.
5. Ketä hyväksyt LinkedIn-verkostoosi ja LinkedIn työnhaussa -koulutus (julkaistu 2/2014) kertoo toisesta suosikkikoulutusaiheestani, LinkedIn:stä. Hyvä, että organisaatiot ovat heränneet senkin tärkeyteen :).
6. Suomen suosituimmat nettisivut ja some-palvelut huhtikuussa 2013 (julkaistu 04/2013). Olen noin 2 vuoden ajan kerännyt kuukausittain dataa Alexasta siitä, millä sivuilla suomalaiset eniten aikaansa viettävät. Koska tuo viime vuoden bloggaus on yhä noin korkealla, tarkoittaako se sitä, että minun kannattaisi blogata muutoksista joko kuukausi? Koska asia siis kiinnostaa, katso tästä mikä tilanne on nyt:
Suomi some 2014 from Johanna Janhonen
7. LinkedIn Suomessa ja käyntikortit somessa (julkaistu 04/2012!) eli jälleen LinkedIn-aiheinen bloggaus. Kirjoitus on todella ikivihreä, sehän täyttää ensi keväällä jo kolme vuotta! Tämä olkoon sinulle merkiksi: blogisisällöillä on erittäin pitkä häntä ja siksi niihin kannattaa panostaa enemmän kuin vaikka lähes kertakäyttöisiin Facebook-sisältöihin.
8. Prezi-ohjeet by Outi Lammi (julkaistu 5/2013). Ennen vanhaan minulla oli tapana nostaa tänne hyviä SlideShare-esityksiä, nyt kerään niitä ehkä enemmän erilaisiin Pinterest-tauluihini. Tykkään myös kovasti ryhmätaulustamme, jonne keräämme yhdessä some-aiheisia blogikirjoituksia. +Outi Lammilla on edelleen hyviä esityksiä esitysgragiikasta, vaikken niitä täällä ole jakanutkaan, katso vaikka tämä:
9. Instagram-koulutus eli miten suomalaiset markkinoivat itseään Instassa (julkaistu 6/2014) kertoo myös uudesta some-palvelusta, johon minulta haetaan apua. Tuossa postauksessa oleva SlideShare-esitys oli muuten 4. katsotuin SlideShare-esitykseni tänä vuonna (pitäisiköhän top10-esityksistäkin tehdä oma postaus...).Täytyy myöntää, että olen jäänyt Instaan koukkuun itsekin. Jaan siellä merirosvoja ja heidän piilotettuja aarteitaan, mielenkiintoisia juttuja, joita bongaan lehdistä ja muualta ja markkinoin siellä mm. CMADFI-tapahtumaa. Se on myös todella helppo tapa ylläpitää cmad.fi-sivuja, ks http://cmad.fi/instagram. +Hanna Takalan vinkistä aloin postata Insta-kuvia myös +Piilotettu aarre Twitter-tilille, sillä kaipasin nettisivujeni Twitter-laatikkoon uutta visuaalista sisältöä.7. LinkedIn Suomessa ja käyntikortit somessa (julkaistu 04/2012!) eli jälleen LinkedIn-aiheinen bloggaus. Kirjoitus on todella ikivihreä, sehän täyttää ensi keväällä jo kolme vuotta! Tämä olkoon sinulle merkiksi: blogisisällöillä on erittäin pitkä häntä ja siksi niihin kannattaa panostaa enemmän kuin vaikka lähes kertakäyttöisiin Facebook-sisältöihin.
8. Prezi-ohjeet by Outi Lammi (julkaistu 5/2013). Ennen vanhaan minulla oli tapana nostaa tänne hyviä SlideShare-esityksiä, nyt kerään niitä ehkä enemmän erilaisiin Pinterest-tauluihini. Tykkään myös kovasti ryhmätaulustamme, jonne keräämme yhdessä some-aiheisia blogikirjoituksia. +Outi Lammilla on edelleen hyviä esityksiä esitysgragiikasta, vaikken niitä täällä ole jakanutkaan, katso vaikka tämä:
Sopivien hashtagien avulla tämä kuva meni siis sekä Twitteriin että CMADFI:n sivulle:
10. Mikä osoite kannattaa laittaa LinkedIn:iin (julkaistu 08/2013) kertoo minulle selkeästi siitä, että minun pitäisi kirjoittaa enemmän tämän tyylistä sisältöä: Miten tehdään sitä ja tätä somessa. Ja kyllähän minä kirjoitankin, kunhan aika vaan antaa periksi. Tänä vuonna hiljensin blogini tahtia YouTube-videoideni kustannuksella. Joululoman aikana täytyy pohtia, millaisen julkaisutahdin ensi vuodelle valitsen. Saa kommentoida ja toivoa vaikka aiheitakin :).
Ja nyt toivotan sinulle oikein hyvää joulua! Nähdään täällä taas ensi vuonna!