Tuesday, October 28, 2014

Mielikuvituksellista Instagramin käyttöä

Suomalaiset ovat innostuneet Instagramista, mutta useimmiten sen käyttöä voisi vielä hurjasti parantaa. Hiljattain törmäsin (tai minut törmäytettiin) kuitenkin aika mielikuvitukselliseen instailuun: helsinkiläinen parturi-kampaamo Blackout on toteuttanut Instagramiin mobiilisivuston. Sivustoa voi toki katsella tietokoneellakin, mutta koska Instagram on mobiilisovellus, sivusto ei desktop-versiona pääse oikeuksiinsa.

Kännykässä se sen sijaan näyttää tällaiselta:


A photo posted by Johanna Janhonen (@jjanhone) on

Monen kuvan alareunassa lukee Tap to see more ja kun tällaista kuvaa sitten klikkaa, huomaa, että kuviin on tägätty muita Instagram-tilejä. Esimerkiksi hiustenhoitotuotteilla ja hiustenpidennyksillä on omat tilinsä.

Tällaisen sivuston luomiseen on mennyt aikaa ja kun siihen törmää (useimmiten varmaan siten, että Blackout on käynyt tykkäämässä kuvastasi) reaktio on VAU! Hienoa, että Suomestakin löytyy mielikuvitusta ja rohkeutta kokeilla jotain uutta! Idea sivustoon on varmaankin saatu ulkomailta, muistaakseni Ikea käytti aiemmin vastaavaa kikkaa.

Blackoutin inspiroimana olen itsekin alkanut tehdä Instagramiin erilaisia kuvasarjoja, joiden avulla vanhatkin kuvat voi ryhmitellä uudelleen yhteen.


Kuva, jonka Johanna Janhonen (@jjanhone) julkaisi laitteella

Oletko sinä törmännyt mielikuvitukselliseen instailuun?

1 comment:

  1. Idea on tosiaan Ikean Venäjän markkinointiosastolta lainattu. Kiinnostuksena oli kokeilla miten heidän idea taipuu eri käyttötarkoitukseen. Ja kyllä se taipuu, mutta työmäärä osoittautui paljon, paljon työläämmäksi kuin miltä lopullinen toteutus näyttää. Ennakkosuunnitelmien laadinta, kuvien valinnat ja sisältöjen muokkaus veivät huimasti aikaa, mutta osoittautui varsin hauskaksi projektiksi.

    Terkuin
    Blackout
    http://blackouthair.fi/

    ReplyDelete

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...