Friday, September 16, 2011

Etätyötä, lähityötä kotona etätyöpäivänä

Tänään oli ensimmäinen kansallinen etätyöpäivä. Outi Lammi haastoi ihmisiä bloggaamaan etätyöstä (ks. hänen esityksensä aiheesta alta)

ja tokihan haasteen nappasin minäkin.

Oma etätyöhistoriani alkaa vuodesta 2005. Keski-Suomessa 30 kilometrin ja 20 minuutin työmatka on pitkä (tiedoksi vaan sinne pk-seudulle), millä perustelin työnantajalleni etätyöpäivätarpeeni ja niin aloin tehdä yhden etätyöpäivän viikossa, loput 4 istuin Nokian Jyväskylän konttorilla. Ai, että se oli mukavaa, säästin matkustusaikaa tunnin viikossa, luksusta!

Nälkä kasvaa syödessä ja kun 2006 vaihdoin hommia ja uusi pomoni istui Nokian Tokion konttorissa, aloin tehdä 3 etätyöpäivää viikossa - ei hän välittänyt missä istun, kunhan hommat tuli tehtyä. Tehtäväni oli silloin tuoda some-työkaluja 1000 hengen organisaatiomme käyttöön, mihin etätyöt istuivat aika luontevasti :). Kerran viikossa kävin Jyväskylässä palaveeraamassa, printtaamassa ja kahvittelemassa, samoin kerran viikossa kävin joko Helsingissä, Tampereella tai Oulussa, joten se, että sai suurimman osan viikosta olla kotona auttoi jaksamaan säännölliset pitkät työmatkat.

Työkavereiden kanssa kommunikoin some-välinein, puhelinpalaverein, chattaamalla ja tietysti sähköpostilla ja kahvituntihöpöttelytarpeeni täytin mm. Facebookin ja sisäisten somevälineiden avulla.

Nokian jälkeen kävin Ambientialla kääntymässä ja vaikkei minulla siellä virallisesti sovittua säännöllistä etätyötä ollutkaan, käytännössä tein paljon etänä. Ajattelua vaativat asiat oli helpompi tehdä oman kodin rauhassa kuin vilkkaassa avokonttorissa ja työhön kuuluvien asiakastapaamisien välillä saattoi tehdä töitä missä milloinkin: odotusaulassa, kahvilassa, junassa tai parkkipaikalla...

Vuosien kuluessa kotona työskentelystä on tullut minulle itsestäänselvyys ja nyt kun minulla on virallisestikin kotikonttori, en oikein tiedä voinko etätyöstä enää puhua. Tänään tein kuitenkin omasta mielestänikin etätöitä kotona, sillä aloitimme erään asiakkaan kanssa etäkonsultointien sarjan, jonka toteutamme Skypellä lähiviikkojen aikana. Ja siitä mitä me teemme, kerron vähän myöhemmin :).

1 comment:

  1. Grr - Blogger-uudistuksen takia nämä blogitekstit ovat yhtä pötköä, vaikka rivivälejä olen näissä viljellytkin.

    ReplyDelete

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...