Thursday, August 8, 2013

Mikä osoite kannattaa laittaa LinkedIn:iin

Kuten kerroin, käytän Analyticsiä sisällöntuotannon apuna. Joku oli tullut blogiini kysyttyään Googlelta mitä sähköpostiosoitetta LinkedIn:ssä käyttäisi, vaikken muistaakseni ole kysymykseen vastannutkaan (ja viihtynyt täällä hyvän tovin). Joten tehdään se nyt. :)

Ensisijaisena osoitteena kannattaa pitää osoitetta, jota seuraa usein. Itse olen tilannut LinkedIn-päivitykset (en kaikkia, vaan vain ne joista olen kiinnostunut) henkilökohtaiseen Yahoo-osoitteeseeni (jota olen käyttänyt jo vuodesta 1998, eli minulla on tallessa 15 vuoden sähköpostit!). Mutta sen lisäksi LinkedIn-profiiliin kannattaa linkittää kaikki mahdolliset sähköpostiosoitteet, siis ne, jotka ovat kontakteiksesi haluavien tiedossa (tai arvattavissa tai googletettavissa). Jos olet aiemmin linkittänyt profiiliisi entisen työpaikkasi osoitteen, sitä ei kannata poistaa (kuten minä valitettavasti tein Nokian osoitteelle ja nyt en sitä enää voi profiiliini).

Kun LinkedInissä lähetetään kutsu jollekulle, pitää valita miten hänet tuntee. Vaihtoehtoina on työkaveri, koulukaveri, bisneskumppani (esim. asiakas, palveluntarjoaja tai joku yhteistyökumppani), ystävä tai joku muu. Jos valitsee viimeisen vaihtoehdon, pitää LinkedIn:lle kertoa henkilön sähköpostiosoite osoittaakseen, että oikeasti tuntee hänet. Jos esimerkiksi Tuuli Kirsikka, jonka tähän esimerkkiin valitsin (LinkedIn arveli yhteisten tuttaviemme perusteella, että hänet tunnen) käyttää LinkedIn:ssä jotain muuta kuin työosoitettaan, kutsuni ei mene hänelle perille. Varmaan tästä syystä moni valitsee paremman puutteessa vaihtoehdon Friend, jopa silloin, vaikkei olisi ihmisen kanssa missään tekemisissä ikinä ollutkaan. Tai ainakin minä saan kutsuja ventovierailta, jotka väittävät olevansa ystäviäni (ja siksi minä jätänkin nämä kutsut hyväksymättä). Tuulikin saa varmasti paljon kutsuja, joten kohdassa Include personal note kerroin, missä olemme toisemme tavanneet.

LinkedIn ei halua, että kutsuja lähetetään ihmisille, joita ei oikeasti tunneta. Jos kutsun vastaanottaja siis ilmoittaa LinkedIn:ille, ettei tunne kutsun lähettäjää, lähettäjää rangaistaan jatkossa siten, että AINA kutsuja lähettäessään hän joutuu ilmoittamaan kutsun saajien sähköpostiosoitteet. 

MUOKS:
Jannelta tuli hyvä huomio Twitterissä:
Koko twiittiketju luettavissa tästä.

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...