Monday, September 2, 2013

Mitä ovat Paper.li-lehdet

Some-tuttuni Johanna Hurmerinta etsii töitä (käypä kurkkaamassa hänen profiilinsa, jos etsit viestinnän osaajaa). Viime viikolla hän twiittasi linkit LinkedIn- ja Pinterest-tileihinsä ja minä laitoin twiitin eteenpäin:
Retwiittissäini linkit jatkoivat matkaansa ja päätyivät Urapolkuja ja #Työpaikkoja (#Rekry) -nimisen Paper.li-lehden pääuutiseksi:
Johanna erehtyi pitämään ko. lehteä minun lehtenäni ja kiitteli minua vuolaasti tänä aamuna. Korjasin erehdyksen ja kiitin sitten vuorostani Johannaa hyvästä bloggausideasta.

Mitä nämä Paper.li-lehdet siis ovat?


Edellä mainittuun lehteen jutut kerätään twiiteistä, joissa on mainittu sana #jobs ja jokin linkki, lehti siis "kerää Twitteristä työpaikkailmoituksia, mm. hashtageilla #rekry, #työpaikka, #duuni".

Minä kuratoin itse The Mini treasures Daily -lehteä. Minun lehteeni tulee uutisia vain valitulta joukolta, olen kerännyt MTWpeople-nimiselle Twitter-listalle joukon Twitter-tilejä, jotka twiittailevat etupäässä nukeista ja mineistä. Joskus he jakavat toki muitakin linkkejä, jolloin lehteeni päätyy aiheeseen liittymättömiä linkkejä. Lehteni on ilmestynyt jo muutaman vuoden ja sinä aikana sitä on jaettu 1600 kertaa, mutta katsottu vain 2260 kertaa ja sillä on vain 13 tilaajaa.

Julkaisen lehteä tehdäkseni Mini treasures wikiäni tunnetummaksi ja saadakseni sinne lukijoita. Ja miten onnistun? Vuoden aikana lehdestä on tullut wikiini kokonaista 6 vierailijaa (esim. Pinterestistä vierailijoita tuli noin 8300)! Täysin epäonnistunut hanke siis? No en nyt ihan niinkään sanoisi. Ihmiset, joiden linkit lehteen päätyvät kiittävät maininnoista ja retwiittaavat lehtilinkkiä eli tuovat minulle Klout-mainetta (hah) ja uusia seuraajia. Välillä myös innostumme keskustelemaan MTW:n kehittämisestä, esimerkiksi viime viikolla kyselin siitä, mitä valokuvapalveluja he minikuvien jakamisessa käyttävät. Lehden pystyttämisen jälkeen en ole käyttänyt juurikaan aikaani siihen (en edes sen lukemiseen! Asiat täytyy priorisoida nääs.), joten ei se ota jos ei juuri annakaan. :)

Olisi kiva kuulla Paper.li-lehdistä, jotka ovat menestyneet omaani paremmin. :)

Paper.li itse antaa tällaiset esimerkit siitä, mihin sitä voisi käyttää:

Niche publishing 

Cover all the relevant news for your town or community, on an industry or event, or any topic you find fascinating.

Content marketing

Easily publish relevant, curated content daily to engage your community, build relationships and attract the right visitors to your brand.

Web monitoring

Automatically listen to signals from millions of sources to help identify influencers, competitors, experts and conversations around your brand.

1 comment:

  1. Kiitos, että toit tämänKIN asian mukavan konkreettisesti pohdittavaksi \o/

    ReplyDelete

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...