Thursday, September 26, 2013

Kuukauden suosituin bloggaus tehtiin julkkisten avulla

Takalan Hanna kyseli Zenton blogissa lukijoiden suosituinta bloggausta viimeisen 30 päivän ajalta. Suosiota voi mitata monella tapaa, mutta tyydyn helpoimmin mitattavaan, eli luetuimpaan bloggaukseen. Siinä jaoin Twitter-vinkin, jonka avulla pääsin eroon Arman Alizadin retwiiteistä.

Hanna kaipasi myös analyysiä siitä, mikä on bloggauksen suosion takana, joten tässä muutama pointti:

Vinkki on ollut minulla mielessä pitemmän aikaa, mutta tarvitsin esimerkkiini paksunahkaisen tyypin ja julkkikset ovat arvosteluun tottuneempia kuin normi-twiittaajat. Kun @titmeister sitten innostui yksi aamu retwiittaamaan löysin kaipaamani casen, jonka jaoin ensin Facebookissa ja sitten blogissani.

Juttua jaettiin paljon somessa sillä:
  • vinkkiä pidettiin hyödyllisenä, ko. ominaisuus oli toisille uusi, toiset taas olivat jo ehtineet unohtaa sen olemassaolon
  • bloggauksessa oli myös tiettyä hauskuutta Armanin ansiosta
Lukijoita bloggaukselle toi etenkin Mikael Jungner, joka retwiittasi linkin bloggaukseen 24 000 seuraajalleen.
Lisää lukijoita postaus sai vielä tälläkin viikolla, kun Juho Lehtinen kertoi 5 ärsyttävää tapaa Twitterissä mainiten kohdassa 5 "miten päästä eroon RT-spämmistä" -ohjeeni.

Miten siis toistan kyseisen menestyksen? Parhaiten kai kirjoittamalla jatkossakin ohjeita, joista on ihmisille hyötyä ja jotka saattavat samalla myös nostaa hymyn huulille.

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...