Wednesday, March 3, 2021

Tehdään parempia etätapahtumia, case #CMADFI 2021

Järjestimme tammikuussa jo kymmenettä kertaa CMADFI-tapahtuman. Olemme olleet edelläkävijöitä striimauksessa, jo toinen seminaarimme striimattiin ja sen jäkeen kaikki tapahtumat on striimattu Viking Gracen kertaa lukuunottamatta, jolloin tyydyimme pelkkään taltioon.

Meillä oli siis kokemusta striimaamisesta, mutta

koronavuosi on opettanut ihmiset vaatimaan tapahtumilta entistä enemmän: myös etäosallistujien pitää päästä osallistumaan. 


Aiemmin etäilijät ovat olleet mukana lähinnä twiittien kautta, mutta kun kaikki osallistujat olivat etänä, halusin tarjota myös mahdollisuuksia kohtaamisiin ja suurempaan yhteisöllisyyteen. Siksi valitsimme tapahtuma-alustaksi Zoomin, jossa on käytössä ns. break out roomeja, joihin ihmiset voivat jakautua.

CMADissa on ollut perinteisesti 15 esitystä ja aikataulu on ollut seuraava:
9-10 verkostoitumista
10-12 ekat esitykset
12-13.15 (noin) pitkä ruokatauko, joka mahdollistaa mm. verkostoitumislounaat
13.15-14.15 esityksiä
14.15-15.15 kahvitunti, jonka aikana osallistujat pääsevät vierailemaan ständeillä
15.15-17.30 loput esitykset
17.30-> jatkot

Aamun verkostoitumisen korvasin lämmittelyosiolla, johon mahtui tutustuminen päivän isäntäpariin, Hydraulic Press Channelin Anniin ja Lauriin sekä Antti Syrjän standupia. Etätapahtuma on osallistujalle livetapahtumaa raskaampi, joten pitkien taukojen sijaan halusin tarjota lyhyitä taukoja usein, kerran tunnissa. Yritin etukäteen varoittaa ihmisiä siitä, että oma päivä kannattaa suunnitella hyvin, eli pitää välillä omia taukoja, välillä tulla meidän välitunneille, mutta osa osallistujista ei malttanut pitää omia taukoja FOMOn vuoksi. Ensimmäiset jatkot alkoivat jo 16.00, eli päiväohjelma oli puolitoista tuntia normaalia lyhyempi. Joten vauhti oli kaiken kaikkiaan kova: normaali määrä esityksiä, minkä lisäksi meillä oli lähes 100 erilaista välituntiohjelmaa. Välituntiohjelmia oli paljon siksi, että saisimme ihmiset rikottua mahdollisimman pieniin porukoihin, sillä esim. sadan henkilön videochatissa keskustelu ei oikein ole mahdollista.

Välitunneilla oli siis nimenomaan tarkoitus jutella, diaesityksiä mahtui päivään niin paljon, että niille tarvittiin vastapainoa.

CMADin aikataulu vuonna 2021 oli siis seuraava:
9-10 lämmittelyä
10-11 ekat esitykset + välkkä
11-13 esitykset + välkkä*2 + esitykset + välkkä
13-16 kolme * (esitykset + välkkä)
16-17 vapaamuotoista keskustelua
20-21 jatkot w/ Anssi Kela

Tässä vielä listaus välitunneistamme:


Miltä tämä "hässäkkä" sitten tuntui osallistujista?

Katsotaan! 

Vapaa palaute koskien tiedotusta, matkaa, tallenteita, tapahtumapaikkaa, yleisön aktivointia, aikataulutusta jne. Mikä oli hyvää, mikä oli huonoa, mitä oli unohdettu, mitä muuttaisit?


  • Aika tiukka aikataulu, kun tauotkin olivat täynnä ohjelmaa. 
  • Erittäin hyvin toteutettu tapahtuma - niin sisällöltä kuin teknisestikin! Ruokatauko olisi hyvä laittaa ihan aikatauluun. 
  • Kokonaisuus ja aiheet hyvät. Tekniikka toimi. Välitunnit olisivat voineet olla hieman pitempiä.
  • Päivään mahtui monta mielenkiintoista aihetta. Esitykset olivat kuitenkin niin lyhyitä, että alustajat eivät oikein ehtineet pureutua aiheeseen. Ymmärrän että aiheesta jatkettiin välitunneilla, mutta pidempi yhteinen osio olisi minusta ollut toimivampi. Välitunneissa taso vaihteli aika paljon ja oli välillä muutakin häikkää; sain kyllä ryhmätyötilat Zoomissa näkyviin, kun päivitin uusimpaan versioon, mutta välillä puuttui alustaja, välillä alustajalta esitysoikeudet tms. Otsikot olivat joskus niin yleisiä, että menin ryhmätyötilaan odottaen jotain ihan muuta kuin mikä lopulta oli aiheena. 
  • Ruokatuntia toivoi moni. Taukoja pidin itse välituntien aikana. Verkostoitumista jossa sometilien jakamista voisi olla seuraavassa enemmän 
  • Parasta antia olivat välitunnit, kun näki ihmisiä. Huonoa oli se, että päivässä ei ollut yhtään oikeata taukoa. Pidin tietysti taukoja, mutta sitten tuli fomo. 
  • Selkeä esim. ruokatauko olis ollut kiva, nyt ei malttanut taukoilla ja keskittyminen kärsi iltapäivällä. 
  • Mielenkiintoinen ohjelma, mutta liian kiire. Nyt sille yhteisöllisyydelle, managerien keskinäiselle jakamiselle ei ollut tilaa, vuorovaikutteisuus oli vähäistä. 
  • Aivan upeasti hoidettu juttu! Suorastaan harmillisen hyvä, koska (toteutukseltaan) melkein veti vertoja lähikohtaamistapahtumalle. Breakoutit olisivat voineet olla vähän pidempiä, mutta se määrä erilaisia kohtaamisia ja keskusteluryhmiä minkä ne mahdollistivat, ei olisi ikimaailmassa ollut mahdollista livenä. 
  • Välitunnit eivät aina toimineet, lyhyt aika/vastuuhenkilö myöhässä/poissa 
  • Ehkä verkkoseminaarissakin voisi olla enemmän tauotusta ja ns. löysää tilaa. Jatkuva koko päivän kestävä aktiivisuus on verkossa yllättävän raskasta. 
  • Välitunnit oli hyviä paikkoja verkostoitua. Niille siirtyminen toimi hyvin. 
  • Lisäisin päivään yhteisiä taukoja esim. lounas 30 min, ip kahvitauko ilman ohjelmaa. Joku välkkä voisi olla yhteinen taukojumppa vaikka 5 min. 
  • Huoneisiin siirtyminen onnistui hyvin. Eräässä huoneessa vetäjä tuli vasta 4 minuuttia ennen loppua. Aikataulutus toimi hyvin. 
  • Päivä oli tosi liian pitkä etänä seurattavaksi. Olisi voinut olla 2 h ap ja 2 h ip tai eri päivinä 3 tunnin setit. 
  • Vähemmän on enemmän. Vaikka menetettäisiinkin puheenvuoroja, niin siirtymät olisivat tärkeitä. Siirtymien puute myös söi melkolailla jokaisesta puheenvuorosta minuutteja ja välkätkin kärsivät. Klassinen seisomataputtaminenkin muistettiin ehkä kerran eikä sille oikein tilaa olisi ollutkaan. Myös oikeat tauot, sillä vaikka ihmisten tulisi olla itseohjautuvia taukojensa suhteen, FOMO on monessa aivan liian vahva. 
  • En osallistunut välitunneille, sillä silloin ohjelma olisi ollut hengästyttävän tiivis. Jotkut osiot olisivat muutenkin voineet olla vähän pidempiä, mutta toisaalta hyvä että olivat tiiviitä. 
  • Tapahtuma oli jälleen kerran tärkeä, näki ihmisiä pitkästä aikaa näin korona-aikana, kuuli mielenkiintoisia esityksiä. Parasta oli välkät. Huonoa oli aikataulutus. Pitäisi olla aikaa tauoille ilman ohjelmaa. 
  • "Minusta tapahtuma oli kokonaisuudessaan hyvä ja tärkeä. Aiheita oli tosin erittäin paljon ja esitykset vain pintaraapaisuja. Mielestäni olisikin ehkä jatkossa katsojalle antoisampaa ja järkevämpää keskittyä muutamiin ydinteemoihin. Näin ollen esitykset voisivat olla vähän pidempiä, aiheessa päästäisiin syvemmälle ja niin ollen niistä saataisiin täysi potentiaali irti. Monista aiheista tiesin jo etukäteen jotain ja esityksessä kerrottiin lähes tulkoon nämä samat asiat. Rohkeasti vain rajaamaan tapahtuman aiheita ja syventymään vain kaikista ajankohtaisimpiin teemoihin. Uskon, että ihmiset kuitenkin tulevat paikalle, vaikka ei pyritäkään tarjoamaan ""jokaiselle jotakin""! Livepiirtäjä oli loistava, kuin myös juontaja onnistui hienosti - näitä oli ilo seurata. Voisiko ensi vuoden CMADissa esitellä aiheita (esim. somemainonta, kaupalliset yhteistyöt) lisää käytännön case-esimerkkien avulla? Ne inspiroivat eniten ja tuovat asioita käytännön tasolle." 
  • Aikataulutus oli liian tiukka. Paljon hyvää asiaa, mutta oikeat tauot olisivat tarpeen myös. 
  • Välitunnit jäi lyhyiksi, eikä oikein ehditty aiheeseen kiinni. Välkän alussa olisi voinut olla välillä 5 minuutin biotauko. ;) 
  • Yhteisiä taukoja olis voinut olla pari (ei mitään ohjelmaa) 
  • Aikataulut vähän heittelivät, ja etenkin välkille siirtyminen oli vähän kaoottista. Kunnon lounastauko olisi ollut tarpeen. 
  • Etätoteutusta oli yllättävän hyvä seurata, tosin koneella ollessa omat työt ajoittain häiritsivät, kun viestiä tuli eri tuuteista. Paikan päällä pystyy siinä mielessä paremmin keskittymään. Toisaalta nyt pystyi kätevämmin skippaamaan ne osuudet, jotka eivät itseä niin paljon koskeneet. 
  • Aikataulu oli liian tiukka. Välkät jäivät aiottua lyhyemmiksi kun muut puheenvuorot venyy. Välillä olisi pitänyt olla joku siirtymäaika. 
  • Aikataulu oli todella tiukka. Päivään olisi toivonut enemmän väljyyttä. En tiedä, ovatko puheenvuorot aina noin lyhyitä. Useasta aiheesta olisi mielellään kuullut enemmänkin ja nyt usealla puhujalla tuntui tulevan kiire, eikä aikaa vuorovaikutukselle jäänyt. Välkille en osallistunut, koska olin Zoomissa selaimen kautta. 
  • Liian paljon osioita vaikka mielenkiintoisia kaikki tyynni. Huolimatta siitä, että esittelyt oli tausta-ajateltu käyntikorteiksi palveluihin. Hätäilyä liikaa, mikä sai monen esiintyjän puristamaan mailaa. Vaikea päästä sisältöön kiinni, kun aikataulu oli niin nopea, että esiintyjät, keskustelijat ja osallistujat hyppäsivät jo seuraavaan aiheeseen. Hyvä, että on paljon kaikkea, mutta pitää osata myös karsia, jotta sisältö pääsee kukkimaan. 
  • "Ennakkotiedot tulivat hyvin sähköpostitse, kun olin ilmoittautunut osallistujaksi ja sain muutenkin hyvin ennakoivaa tietoa eri kanavista. Seurasin tapahtumaa Zoomista koko päivän. Muista kanavista Twitter oli käytössä koko ajan. Olisi ollut kiva nähdä nekin aiemmin. Aikataulu oli minusta turhan tiukka, kun ei ollut mitään taukoja. Varsinkin kun välkkäriasiatkin kiinnostivat :) Esim. lounastauko olisi ollut hyvä ja myös muutamat vartin tauot ilman ohjelmaa. Tämä ei ongelma, jos seuraa vain jotain asioita. Itse olen kiinnostunut niin monesta, niin siksi ei malttanut jäädä pois ruudulta :D Ainoastaan ihan alkuohjelmaan olin hiukan pettynyt, koska en ole kiinnostunut tavaroiden murskaamisesta ja niiden videoinnista. Karkottikohan se ilmoittatuneita, kun alussa oli varmaan enempi osallistujia mukana kuin päivällä. Aineistoa oli niin paljon, että ajattelin käydä niitä läpi vielä myöhemmin. Esitykset olivat mielenkiintoisia ja hyviä ja palaan niihin mielelläni myöhemmin tarkemmin, kun olen katsonut ne vielä tarkemmin tallenteelta. Paljon yksityiskohtaista asiaa. Olisin toivonut Zoom-ohjeet ennakkoon myös Mac-käyttäjille." 
  • Ihan mahtavaa, että tilaisuus saatiin järjestettyä diginä. Ehkä aikataulu oli pakattu hiukan liian täyteen ohjelmaa, joka teki siitä ajoittain hiukan hengästyttävän. Olisi ollut hyvä aikatauluttaa myös diginä biotaukoja ja selkeä lounastauko. Yleisön aktivointia olisin toivonut hiukan enemmän ja tähän on olemassa toimivia työkaluja, joissa sen pystyy tekemään soljuvasti osana päivän kulkua. 
  • Tilaisuuden aikataulutus: Aivan tukkoon työnnetty päivä, liikaa ohjelmaa. Tekniikka toimi moitteetta. 
  • Aikataulut pitävät harvemmin suurissa tapahtumissa. Oli kuitenkin ikävää että myöhästymisiä kirittiin välitunneista, joissa kaikilla puhujilla ei aina ollut edes presentaatiomahdollisuuksia. 
  • tiukka aikataulu, mutta varmasti ainut toimiva ratkaisu 
  • Hieno tapahtuma, kaikki toimi, harvinaista! Verkkotapahtumana joka toinen vuosi? 
  • "Tauot olisivat olleet tarpeen, myös kunnollinen lounastauko. Ohjelma-aikataulu liian tiivis, esiintyjät prepattu huonosti tai esiintyjillä huono time management, kun sisältöosuudet venyivät koko ajan. Aktivointi oli vähäistä. Jokaisella osallistumallani välitunnilla jäi epäselväksi, ollaanko nyt kuuntelemassa jonkun jatkoesitystä, vai oliko tarkoitus keskustella. Yhdellä välkällä koko aika kului vetäjän ja parin hänen kaverinsa esittäytymiseen jne. Hyöty jäi nollaksi kaikista välitunneista, vaikka idea kuulostikin kivalta. " 
  • Hyvä kokonaisuus, kiva aikataulu, joka piti. 
  • Minusta puheenvuorot olivat ihan liian lyhkäisiä. Puhujilla meni 50% puheajastaan omien yritystensä esittelyyn ja itse asia jäi todella pintapuoliseksi. Välitunnit olivat liian lyhyitä. Jos ensi vuonna toteutus Zoomilla, niin pidemmät puheenvuorot sekä välitunnit. 
  • Välitunnit 5 minuuttia pidempiä...nyt välillä jäi asia kesken. 
  • Aikataulutus: lounaspaussi ensi kerralla, nyt tuli kiireen tunne, ei oikein ehtinyt syödäkään. 
  • Väitunneilla oli paljon tarjontaa ja välillä valinnanvaikeus mihin osallistua, mutta onneksi ryhmien välillä pääsi liikkumaan, niin saattoi vierailla hetken myös toisessa ryhmässä. 
  • Osalla esiintyjistä oli haastetta pysyä aikataulussa, koska oli niin lyhyet slotit. 
  • Yleisön aktivointia olisi voinut olla enemmän esim. paina peukkua yms. Mielestäni tapahtuman ohjelmakokonaisuus oli hyvin luotu ja se onnistui aikataulullisesti hyvin. Verkossa järjestettävä seminaaripäivä oli kuitenkin jokseekin sellainen, että siihen oli yhtäjaksoisesti vaikea keskittyä. Ohjelmaa oli paljon ja onhan se toisaalta totta että livetapahtuma on monelta osin antoisampi, kun voi henkiä tapahtumapaikan fiilistä, nähdä muita ihmisiä yms. Verkossa järjestyksi tapahtumaksi CMAD oli kuitenkin onnistunut. 
  • Monet minua kiinnostaneet sessiot olivat todella lyhyitä. Napakkuus on tietysti hyvästä, ja sessiot onnistuivat herättämään kiinnostuksen tutkia asiaa lisää. Joissakin kohdin tosin tuntui siltä, ettei session aikana päästy pureurumaan kunnolla pihviin, vaan sisältö oli vähän ennalta-arvattavaa. 
  • Järjestelyt onnistuivat hyvin ja puheenvuorot olivat vaihtelevia, sopivan napakoita. 
  • Oli sujuvaa, ja tekniikka toimi hyvin. 
  • Aikataulu oli hiukan tiukka, sillä niiden välituntien aika jäi monessa liian lyhyeksi. Uskomatonta silti, kuinka paljon saatiin Erittäin mielenkiintoista ohjelmaa niin tiiviiseen aikaan, wau. Ja oli varmasti kova työ. Siihen nähden suoriuduitte todella hyvin. 
  • Hienosti toteutettu verkkotapahtuma! Ohjelmaa tosin oli niin paljon, että kokonaisuutta oli vähän vaikea hahmottaa. Sain kuitenkin kuunneltua minulle tärkeimmät jutut. :) 
  • Aikataulu Zoom-tapahtumalle liian tiukka. JOtenkin aikataulu oli tiukempi kuin livenä." 
  • Liian tiukka aikataulu kun ei ollut yhtään taukoja. Se Anssi Kelan keikka olisi ollut ihana juttu vaikka lounastauolla niin, että samalla olisi voinut kuunnella keikkaa ja lämmittää ja syödä lounaan. Nyt jäi keikka kokonaan välistä lasten nukutuksen vuoksi. 
  • Virtuaalitapahtumassa ei valitettavasti välittyyt se innostus ja innostaminen jonka livetilaisuudessa on aina saanut 
  • Todella hienosti meni jälleen! Jos jotain negatiivista yrittää löytää niin etukäteen harmitti, ettei voi osallistua kaikiin haluamiinsa välituntivaihtoehtoihin, mutta varsinaisen päivän aikana sekään ei harmittanut, kun ne olivat sopivan lyhyitä pläjäyksiä. Ei siis missannut mitään dramaattisen suurta, vaikkei voinut osallistua kaikkiin :)
Välitunneista tykätyin oli selvästi tämä:


Jos siis suunnittelisin toisen vastaavan tapahtuman

  • vähentäisin aiheita. Nyt 15 aihetta oli julkasitu jo ennenkuin luovuimme livetapahtuma-ajatuksesta, joten en osannut enää lähteä karsimaan, mutta joku 12 esitystä olisi riittänyt ihan hyvin. Samalla aikatauluun olisi saatu väljyyttä, jota olisimme voineet hyödyntää ihmisten osallistamisessa. Laittaisin aikatauluun myös sen "oikean lounastauon". :)
  • miettisin tarkemmin sitä, kuinka paljon ihmisiä etätapahtumaan otamme. Nyt ilmottautuneita oli 777, mikä kasvatti osaltaan hässäkkää välitunneille siirtymisessä (tätä ongelmaa ei muuten enää ole, sillä Zoom on helpottanut break out roomeihin siirtymistä) sekä hankaloitti myös sitä, pääsevätkö ihmiset välitunneilla ääneen isoissa ryhmissä. Ison osallistujamäärän vuoksi myös välituntivalikoima oli suuri, pienemmällä porukalla vähempi määrä olisi riittänyt, mikä olisi yksinkertaistanut viestintää ja pienentänyt ihmisten valinnanvaikeutta. Juhla- ja koronavuonna halusin kuitenkin tarjota CMADin isolle porukalle.
  • miettisin uusia tapoja osallistamiseen. Tapoja ja työkaluja on toki tarjolla, mutta halusin pitää ihmiset yhdessä työkalussa. Olimme ohjeistaneet esiintyjille Zoom-pollsien tekoa, mutta vain muutama tarttui tähän mahdollisuuteen. Isossa ryhmässä myös chatin hyödyntäminen osallistamisessa on hieman hankalaa.

Entä mitä osallistujat sitten ensi kerralle toivovat? Katsotaan!

Toiveita ja ideoita ensi vuoden tapahtumaa varten (esim. tapahtumapaikka, esitysten aiheet, esiintyjät jne). Mikä saa sinut takuulla tulemaan paikalle ensi kerrallakin, mikä pistäisi harkitsemaan tuloa? 


  • Sekä verkossa että paikan päällä -kombona, paljon enemmän aikaa siirtymisiin ja taukoihin. Ei jaksa muuten. 
  • Tämä 10-vuotissessio tyhjensi pajatson nin perusteellisesti, että nyt ei kyllä ule miään mieleen. 
  • Toivottavasti onnistuu livenä ja pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Pieni kaupunki tapahtumapaikkana on yhteisöllinen vaihtoehto ja mahdollistaa ehkä myös tutustumisen uuteen kaupunkiin. 
  • Etäosallistumismahdollisuus, mutta jos illan ohjelmassa joku yhtä hyvä (tai vaikka Anssi Kela uudelleen), niin kyllä livenä sitten. En kuitenkaan kaipaa laivalle, päivän seminaari ok. 
  • Voisi perehtyä ja keskittyä enemmän tulevaisuuteen. Miten erottaudutaan muista toimijoista, jotka ovat ”harmaata massaa”. Anteeksi, tuli negatiiviset kyselyvastaukset, mutta petyin kyllä ettei mikään oikein innostanut ja antanut uutta ajateltavaa. Järjestelyt toimi kyllä erinomaisesti ja mielelläni osallistun etänä jatkossakin (ehkä). 
  • Ne siirtymät ja tauot, ne pitää ottaa vakavasti. Oltiin sitten lähinä tai etänä tai hybridinä. Tämän lisäksi sanoisin, että yhteisömanageriasiassa pitäisi pystyä katsomaan myös somen, internetin ja tietotekniikan ohi, "oikeassa elämässä" tapahtuvaan yhteisömanagerointiin. Yhteisö ei ole synonyymi sosiaaliselle medialle, vaikka sosiaalinen media olisikin sitä yhteisölle. 
  • Nyt kun on totuttu siihen, että kaikki striimataan, paikalle tulemisen kynnys on noussut. Striimiä siis toivon edelleen. 
  • Enemmän taukoja, jolloin ei ole ohjelmaa. 
  • Tapahtuman teemojen selkeämpi rajaus, jotta esityksissä ehditään pureutua pintaa syvemmälle. 
  • LinkedIn kontaktit jäivät tekemättä tänä vuonna kokonaan. Voisiko koota johonkin yhteisen listan, missä verkostoidutaan osallistujien kanssa, jos etänä? Kaipaisin taukoja lisää, infoähky iski. 
  • Etätoteutuksessa aikataulussa kannattaa olla minibreikkejä, muttei liian pitkiä. Aiheet olivat nytkin ajankohtaisia, joten niitä lisää. Etävälitunnit olivat turhan tiiviitä nyt, niille hiukan enemmän aikaa, että ehtii muutakin kuin alustaa. 
  • Toivottavasti etätoteutus ei jää vain koronavuoteen! Ehkä jatkossa voisi olla esim. vuorovuosin etä- ja läsnätapahtuma? 
  • Joko livenä Tampereella tai zoomissa❣️ 
  • Hyvä ohjelma - tulisin. 
  • Hieman pidemmät esitysajat ja "lounastunti" ja oikeat tauot olisi plussaa. 
  • "Ensimmäisen murskausesityksen tyyppisistä asioista en ole kiinnostunut. Jos matkustaisin jonnekin sitä varten ja varsinkin, jos uhraan siihen työaikaani, olisin pettynyt. Olette mielestäni kuitenkin onnistuneet erittäin hyvin suunnittelemaan ja toteuttamaan aiemmat CMADfi:t, joten samaan tapaan toimii hyvin jatkossakin. Ainoastaan tuota tauotusta kannattaisi ehkä miettiä, jotta niillekin löytyisi vähän aikaa. Tulen mukaan takuulla, jos suinkin silloin vain pääsen :D" 
  • Olisi hienoa, jos ensi vuonna olisi mahdollisen fyysisen tapahtuman lisäksi myös mahdollisuus osallistua etänä. Etänä osallistun varmasti fyysisesti vain, jos tapahtuma on kohtuullisen matkan päässä asuinpaikastani. 
  •  lisää TikTokia 
  • Verkossa on helppo osallistua. Pidin kyllä erityisesti Turun laivakeikastakin! 
  • Etänä osallistun ensi vuonnakin, tämän vuoden perusteella en lähtisi livetapahtumaan 
  • Joku peli twitch streamaaja. Vaikka Rosieriver. 
  • Aiheisiin syventyminen olisi varmaan mahdollista, jos aikaa esityksille olisi enemmän! 15 minuuttia on tosi lyhyt aika. Voisiko saada enemmän pitkiä keskusteluja ja inspiraatiotarinoita, onnistumis- ja oppimiskokemuksia? 
  • Osallistun mielelläni jatkossakin, erityisesti sisällöt ja verkostoitumismahdollisuudet kiinnostavat. 
  • Ohjelmaa voisi hieman väljentää. Pidemmät puheenvuorot ja keskustelut, mietitty teema, jota koko ohjelma kantaa. Voi kunpa livetilaisuus olisi ensi kerralla mahdollinen!


Someverkostoitumista varten tapahtumalla oli eventit sekä Facebookissa että LinkedInissä, mutta ne jäivät kai aika pienelle käytölle ns. verkostoitumisen tukena. Sen sijaan osallistujien Twitter-tilit keräävä lista sai ihmiset paremmin liikkeelle ja toisiaan seuraamaan. Näitä listoja olen muuten luonut jo monta vuotta, eli ei ollut etätapahtuman erikoisuus.



Kiitos kaikille 58 henkilölle, jotka antoivat palautetta, se on hyvin tärkeää tapahtuman kehittymisen kannalta! Vaikka parannettavaa toki löytyi, olen tyytyväinen siihen, miten CMAD sujui ja siihen, että uskalsimme kokeilla asioita uudella tavalla. Vain kokeilemalla tietää, mikä toimii ja mikä ei. 


Millaisia asioita sinä olet oppinut etätapahtumista, joihin olet osallistunut tai joita olet järjestänyt?


Jos olet kerännyt oppejasi esim. blogiisi, olisin iloinen, jos linkittäisit sen kommentteihin. :)

PS. Jos haluat uusia ideoita omaan etätapahtumaasi, ota yhteyttä!

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...