Thursday, August 28, 2014

Miten perustaa Twitter-tili ja valita hyvä tunnus

Olen blogannut paljon Twitteristä, mutten muistaakseni koskaan ole kirjoittanut yhdestä tärkeästä asiasta: siitä, millainen @käyttäjätunnus Twitterissä kannattaa valita. Valintahan tehdään ensimmäisellä kerralla, kun Twitteriin kirjaudutaan, mutta se ei ole pysyvä, eli halutessaan tunnusta voi vaihtaa myöhemminkin ja ilmeisesti useita kertojakin (mitä en tietenkään suosittele).

Olen menossa pitämään tunnin mittaista Twitter-työpajaa asiantuntijoille. Se on hyvin lyhyt aika, joten jotta pääsemme heti asiaan, tein eilen työpajan osallistujille ohjeet, jotta he voivat luoda itselleen Twitter-tunnukset jo etukäteen. Tunnusten luonti ei ole mitenkään vaikeaa, mutta hyvän käyttäjätunnuksen keksimiseen voi jäädä jumiin. Parhaat nimethän on luultavasti jo vuosien aikana otettu käyttöön.

Twitterissä voi esiintyä anonyymisti tai omalla nimellä, twiitata voi julkisesti tai vain omalle tuttavapiirille. Koska menen puhumaan asiantuntijoille, joita Twitter kiinnostaa työn puolesta, neuvon heitä julkitwiittaamaan omalla nimellään.

Se, että twiittaa omalla nimellään ei vielä tarkoita sitä, että käyttäjätunnuksen tulee olla sama kuin oma nimi. Esimerkiksi minulla on niin pitkä nimi, etten edes harkitse @johannajanhonen-tunnuksen käyttöä. Käyttämäni @jjanhone ei ole mikään paras Twitter-tunnus sekään, sillä moni haluaisi lisätä siihen ylimääräisen n-kirjaimen loppuun. Käytän sitä kuitenkin siksi, että sama tunnus on minulla käytössä niin monessa muussa some-palvelussa ja siksi, että ko. tunnukseen liittyy tarina: olen käyttänyt sitä jo vuodesta 2000 asti. Menin silloin naimisiin ja uuden nimen myötä sain Nokian it-osastolta uuden käyttäjätunnuksen. Entinen tunnukseni oli minusta todella kiva, johantti, se oli helposti lausuttavakin, mutta tätä uutta vihasin: miksi siinä ei ole sitä n:ää lopussa? JohJanho tai JoJanhon olisivat olleet minusta paljon parempia. No ei auttanut kuin tyytyä kohtaloon. Käyttäessäni sitten Nokian Ovi-palveluita, joissa piti käyttää "Nokia-tunnusta", toin jjanhone-tunnuksen huomaamattani intranetistä internettiin. Kun sitten aloin avata uusia some-tilejä, jjanhone oli luonteva valinta: olin vuosien myötä tottunut siihen ja ko. tunnus oli useimmiten myös vapaana.


Twitter tilin luonti_ohjeet from Johanna Janhonen

Liittyykö sinun käyttäjänimeesi tarinaa ja millaisia ovat sinusta hyvät (tai huonot) käyttäjätunnukset?

2 comments:

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...