Saturday, February 13, 2021

Kaikki ilo irti Instan karusellipostauksista muuallakin somessa

Instagram on minusta edelleenkin inspiroiva paikka. Viime vuonna innostuin karusellipostauksista, joita ulkomaalaiset mielipidevaikuttajat käyttivät uudella tavalla, ikään kuin sarjakuvina. Minulla meni hieman aikaa siinä, että keksin, miten itse voin sellaisia järkevästi toteuttaa, ja kokeilujen avulla löytyikin minulle sopiva tapa. 

Tässä siis esimerkki siitä, miten muutin Pihtiputaan partiolukiolaisten nuorille tekemän kyselyn tulokset karuselliksi:





Koska tällaisen karusellin tekeminen vaatii vaivaa, halusin ottaa siitä ilon irti. Jaoin kuvat myös Facebook-sivulleni. Mutta entäs Twitter ja LinkedIn, miten tämän saisi jaettua sinne järkevästi?


LinkedIniin tein kuvista ns. dokumentin:







Twitteriin jaoin kuvat videona:
 


Tänään oli taas uuden karusellipostauksen vuoro.

Tältä se näytti Instagramissa:






ja tältä Facebookissa:

 



Twitterissä jaoin tällä kertaa videon sijaan ison palapelikuvan:

Mobiilissa kuvaa oli helppo zoomailla, tietokoneella ei niinkään.


LinkedInissä jaoin myös palapeliversion kuvasta, kuvan osaset postasin myös kommentteihin. Se, että LinkedIn järjestelee kommentit satunnaiseen (=Most relevant) järjestykseen aikajärjestyksen sijaan (toki voi valita Most recent, jolloin kuvat näkee käänteisessä aikajärjestyksessä) ei helpota tällaisten sisältöjen jakamista.


 


Instagramin karusellipostausten avulla kehitän siis sisällöntuotantoani muissakin somepalveluissa. Ja näistä kokeilusta pääsevät asiakkaanikin hyötymään, kun voin kertoa heille nikseistäni sisältöä someen -koulutuksissani. Olen kyllä onnekas siinä, kun työni on niin lähellä harrastuksiani. :)

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...