Thursday, September 10, 2015

Tapahtumasnäppäys eli Somedigi & Snapchat

Terveisiä Kotkasta ja Merikeskus Vellamosta! Siellä järjestettiin eilen huikea Somedigi-tapahtuma. Olen aika imarreltu, sillä Brändienkelien Natasha Varis sai idean tapahtumaan - no mistäs muualta kuin tammikuussa Lahdessa pidetystä CMAD:sta!

Tapahtumaan oli saatu mahtavia puhujia, joten päätin jo etukäteen, että testaan päivän aikana sitä, miten Snapchatia voi käyttää seminaarin taltiointiin. Tapahtumasnäppäystä harjoittelin Tubeconissakin, viime viikolla taas testasin sitä, miten yksittäisiä palavereja voi snäpätä.


Niin mikä se Snapchat oikein on, toimiiko se myös työkäytössä?


Snapchatissa voi siis lähettää joko yksityisviestejä omille tutuille tai tehdä julkisia "My storyja", tarinoita, joita kerrotaan kuvien ja lyhyiden videoiden avulla. Palvelulla on hieman huono maine sen vuoksi, että siellä on lähetetty niin paljon alastonkuvia. Palvelun asetuksia on kuitenkin muutettu jonkin verran, aiemmin storyt näki vain kerran, mutta nyt niitä saa katsoa useita kertoja vuorokauden ajan, joten ehkä ihmiset ovat tulleet varovaisemmiksi. Suomessa Snapchatia käyttävät erityisesti julkisuuden henkilöt, joilla on nuoria faneja, eikä sen mahdollisuuksia työkäytössä ole vielä ymmärretty. Minuakin vähän mietitytti se, kannattaako oikeasti panostaa palveluun, jonka sisällöt häviävät tuhkana tuuleen, mutta siinä se idea onkin: voin kertoa siellä asioita, joita en muualla kerro ja koukuttaa seuraajiani kuulemaan kerta kerralta vähän lisää. Kokemukseni kertoo, että mitä napakampia (siis aika lyhyitä) tarinoita kertoo, sitä enemmän niille saa katsojia. Eilen snäppäsin yli 13 minuuttia, joten on ihan ymmärrettävää, ettei kaikilla ole aikaa katsoa niin pitkiä juttuja.

Eilisen tarinan otin talteen YouTubeen, jotta tekin, jotka ette vielä Snapchatissa ole, näette, millaista sisältöä snäpeissä voi jakaa ja miten niitä voi muokata tarrojen, tekstien ja piirrosten avulla.


Inspiroiduitko? Kerron mielelläni lisää Snapchatin mahdollisuuksista, tulen snäppäämään teidänkin tapahtumia tai opetan vaikka kädestä pitäen, miten snäpeissä tehdään erilaisia juttuja. Ja Snapchatista löydät minut tietysti @jjanhone-nimimerkiltä.

Kiitos vielä kaikille hienosta ja paljon ajatuksia herättäneestä päivästä!

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...