Friday, May 10, 2013

Wikejä Suomessa -raportin kimpussa

Tällä viikolla ei ole ehtinyt juuri blogata (yksi bloggaus sentään löytyy englanninkielisestä blogistani, kurkkaa miltä LinkedIn:in pääsivu on vuosikymmenen aikana näyttänyt), sillä kirjoittamiseen liikenevät hetket ovat menneet muunlaiseen kirjoittamiseen. 

Ensi viikolla järjestetään taas Sometime ja sen yhteydessä julkaistaan suuri raportti suomalaisen somen tilasta. Kirjoittajia raportissa on noin 50  (!) ja minun osuuteni käsittelevät yhteisönjohtamista ja wikejä. Wikit ovat aiheena sinänsä hankala, sillä siinä missä monesta muusta palvelusta löytyy tietoa mm. käyttäjämääristä, wiki-alustoja on lukuisia ja suurin osa niistä on salaisia, jolloin esimerkiksi suosituinta wikialustaa voi vain arvailla.

Suomessa haetaan Google Trendsin mukaan eniten tietoa Wikia-wikialustasta.

Osuuttani varten haastattelin monta asiantuntijaa ja opin samalla taas paljon uutta wikeistä ja Wikipediasta. Googlatessani taas sain tietää, että Suomen suosituin Wikia-wiki on keskittynyt keräämään tietoa 2. maailmansotaa käsittelevästä kirjallisuudesta http://fi.ww2books.wikia.com/wiki/Etusivu.

Odottelehan siis ensi viikkoon, niin saat kuulla lisää paitsi wikeistä myös monesta muusta someasiasta. :) Ja hyppää ihmeessä mukaan Sometimeen, jonka ohjelma on rakennettu hienosti Trelloon. Koitamme saada ohjelmaan myös osion CMADFI-Hangout-palaverille, mutta katsotaan nyt miten tässä käy, kun itse olen mukana vain etäyhteyden varassa.

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...