Friday, May 3, 2013

Blogilinkkejä ja blogikommentointia

Huh-huh! Taas on yksi vuoden suurimmista urakoista tehty. Kerran vuodessa palkitsen Mini treasures wikin isoimpia liikenteen lähteitä. Ilman heitä, bloggaajia ja muita minisivustojen ylläpitäjiä, MTW ei olisi niin iso kuin mitä se nyt on. Viimeisen vuoden aikana wikissämme on vieraillut yli 111 000 yksilöityä kävijää.

Kaivelin liikenteen lähteet taas Google Analyticsin avulla ja huomasin, miten paljon liikennettä erilaiset hakukoneet wikiini nykyään tuovatkaan. Ja että maailmassa on paljon muitakin hakukoneita kuin Google... Ilman alkuperäisiä linkittäjiä hakukoneetkaan eivät sivuani huomaisi, nukkekotisivustoja kun on maailmassa  miljoonia, esim. hakusanaparilla "dollhouse blog" saadaan yli 12 miljoonaa Google-osumaa. Pidän siis tärkeänä huomioida liikenteen tuojiani, vaikka heidän merkityksensä liikenteen tuojina pienenee koko ajan. Palkinnon avulla he saavat itsekin linkkimehua, jota osaavat arvostaa :). Lisää MTW:n someilusta maaliskuisessa bloggauksessani.

Listan tekemisen haastavin vaihe on tiedottamisessa - kommenttien jättämisessä 25 eri sivustoon. CAPTCHA-arvuuttelujen lisäksi haastetta asiaan toi sekin, että osa sivuista oli venäjäksi, osa espanjaksi, kreikaksi, hollanniksi... Monella oli käytössä arvuuttelun lisäksi myös moderointi, osa taas ei sallinnut kommentteja lainkaan, mitä pidän vähän outona: eikö blogin tarkoitus ole päästä vuorovaikutukseen lukijoiden kanssa?

Sosiaalisen median ansioista blogikommentteja tulee koko ajan vähemmän, sillä ihmiset kommentoivat siellä, missä he blogilinkkiin ovat törmänneet: esim. Facebookissa, Twitterissä, LinkedIn:ssä ja Google+:ssa. Google+ tarjosi vastikään mahdollisuuden siihen, että G+-kommentit korvaavat blogin kommentit. Viime viikolla, kun Jaana Nyström asiasta Yhteisömanagerien kurssilla mainitsi, tunsin houkutusta ottaa G+-kommentit käyttöön, sillä eräs bloggaukseni oli juuri nostattanut poikkeuksellisen vilkkaan plussakeskustelun, mutta täällä blogissa asiaa ei voinut huomata. Sittemmin, tutkittuani asiaa tarkemmin, tulin toisiin ajatuksiin.

Minähän olen sallinut alusta asti blogissani anonyymin kommentoinnin: kommentit ovat helmiä, joita toivoisin saavani enemmän. Jotta kynnys kommentointiin olisi mahdollisimman matala, en ole vaatinut oman nimen käyttöä tai johonkin tiettyyn palveluun kirjautumista. Ottamalla G+-kommentit käyttöön vaatisin lukijoitani kirjautumaan Plussaan ja esiintymään omalla nimellään, joten päätin jättää option väliin.

Siirryitkö sinä G+-kommentteihin ja mitä olet siitä pitänyt? Lisää kommenttiasiasta Jaanan blogissa.

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...