Monday, May 27, 2013

Suosituimmat nettisivut Suomessa toukokuussa 2013 by Alexa

Ja taas sitä mennään...

Nappasin lauantaina (yritän pitää kiinni tuosta 25. päivästä) talteen Alexan Suomi-statistiikan ja kerron nyt mitä on tapahtunut sitten viime kuun.

Huhtikuun postaus kirvoitti GooglePlussassa pitkän kommenttiketjun:


12 commentsJanne Saarikko
Apr 25, 2013
Mites tuo (Alexa) ottaa huomioon mobiilikäytön ja erilaiset palveluja käyttävät applikaatiot? Hyvä mobiiliappsi voi selittää selainkäytön dramaattisen tipahtamisen.johanna janhonen
Apr 25, 2013
Käsittääkseni Alexa ei juuri mobiilikäyttöä mittaa.


Arttu Raittila
Apr 25, 2013
Nuo Alexan tiedot perustuvat melko rajoitettuun ja valikoituun otantaan: tietoa kerätään harvojen nörttien, markkinoijien yms. selaimista, joihin Alexa-lisäosa on asennettu.Petri Päätalo
Apr 25, 2013
Mitä eroa on google.comilla ja google.fillä?

Arttu Raittila
Apr 25, 2013
+
2
1
2
Suomalaisten selaajien suhteen osviittaa antavat TNS Metrix ja Oindex, joista TNS on luotettavampi. Nämä perustuvat sivustolle asennettuun seurantaan.

Kansainvälisten palveluiden kuten Pinterestin osalta myös esim. comScore voi antaa hyvää dataa, mutta se on suljettua ja maksullista tietoa.

+Ismo Tenkanen on kirjoittanut hyvän jutun aihepiiristä: http://www.konversio.fi/konversio/2011/10/sosiaalisen-median-k%C3%A4vij%C3%A4m%C3%A4%C3%A4r%C3%A4t-hakusessa.htmlPetri Päätalo
Apr 25, 2013
+
1
0
1
Eipä taida tästä asiasta helpolla irrota totuutta. Parempi melkein jos vaan luottaa ulkomaisten sivujen ja some-alustojen osalta perstuntumaan


Ismo Tenkanen
Apr 25, 2013
+
2
1
2
Korjataan sen verran että toki Suomen data on jo olemassa, mutta ei ilmaista top 20 -listaa, vielä...
Kiitos kommenteista +Janne Saarikko+Arttu Raittila+Petri Päätalo, +Ismo Tenkanen ja +Jaana Nyström!
(Onpa muuten kätevä tämä Bloggerin uusi ominaisuus, jolla blogipostaukseen voi lisätä +:n avulla ihmisten Plus-tilit)

Parempaa listausta odotessa jatkan siis yhä Alexan kanssa ja haastan teidät lukijat asentamaan koneeseenne Alexa-toolbarin, jotta saadaan entistä parempaa ja kattavampaa tietoa siitä, missä suomalaiset surffaavat. Asensin sen itsekin juuri Chromeeni (asennus kesti ehkä 2 s) ja olin vasta 266 964. Chrome-käyttäjä. Alexa on saanut nettisivujen mittauksessa huomattavan aseman, koska kukaan ei ole tehnyt parempaakaan systeemiä. Vielä. Tee sinä!

Wikipedia kertoo palvelusta mm. näin:
Alexa ranks sites based primarily on tracking information of users of its toolbar for the Internet ExplorerFirefox and Google Chrome web browsers.[14][15] Therefore, the webpages viewed are only ranked amongst users who have these sidebars installed, and may be biased if a specific audience subgroup is reluctant to do this. Also, the ranking is based on three-month data,[16] and thus takes time to reflect changes in content that may happen after a domain has been sold or undergone a major redesign. Furthermore, low rankings cannot be accurate, not merely due to the paucity of data but also because of statistical laws related to the long tail distribution.
Mutta mitä siis on tapahtunut kuukaudessa?

Top-10 on muuttumaton:

 1. Google.fi
 2. Facebook 
 3. YouTube 
 4. Google.com 
 5. Iltalehti
 6. Ilta-Sanomat
 7. Wikipedia 
 8. Amazon.com
 9. YLE - Yleisradio 
 10. MTV3 
LinkedIn ja Twitter nousivat kumpikin 2 sijaa ylöspäin siinä missä viime viikolla Yahoon ostama Tumblr tippui 6 sijaa ja Yahoon kuvapalvelu Flickr (joka tuli juuri entistä mielenkiintoisemmaksi, sillä nyt ilmaiskäyttäjilläkin on siellä melkein loputtomasti tilaa kuvilleen) huimat 20 sijaa alaspäin. Listalle palasivat Instagram (73) ja Wikia (75) ja listalta tippui Pinterest (sijalta 98).

Palataan asiaan taas ensi kuussa, silloin mukana on myös minun Chrome-surffailuni - ja toivottavasti sinunkin. Asenna siis se toolbar n-y-t!

2 comments:

 1. Asensin Alexan, ihan mielenkiintoista. Kiitos vinkistä +Johanna Janhonen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva juttu Jaana - mitä enemmän Alexa-käyttäjiä, sen parempaa dataa sieltä saamme :).

   Delete

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...