Tuesday, May 15, 2012

Sometime2012 kokosi taas Suomen some-hörhöt

Viikonloppuna osallistuin kolmatta kertaa Sometime-tapahtumaan. Kyseessä on yhteisöllisesti järjestetty tapahtuma, jonka tärkein tavoite on tuoda yhteen Twitteristä ja muualta somesta tutut naamat verkostoitumaan ja jakamaan kuulumisia. Aiemmista kerroista poiketen tilaisuus järjestettiin nyt Helsingin keskustassa Aivokuntokeskus Briimissä ja sillä oli uusi alanimi: KISS - Kivaa Ilman Suurta Säätöä.



Käytännössä se tarkoitti mm. sitä, ettei tilaisuudella ollut etukäteen kovin tarkkaan lukkoon lyötyä agendaa. Olin lupautunut vetämään kaksi sessiota, toisen community managereille, toisen some-tutkijoille, mutta koska community managereiden ensimmäinen sessio venähti, pidimme sen kahteen kertaan Mäkelän Pauliinan kanssa. Olemme kumpikin työryhmässä, joka suunnittelee seuraavaa CMAD:ia (Community Manager Appreciation Day), jota vietämme ensi tammikuun 4. maanantaina ja nyt kyselimme kollegoiltamme, mitä he haluaisivat tapahtumassa kuulla tai tehdä. Herkullisia keskusteluja meillä jo olikin, toivon että keskustelu jatkuu verkossa LinkedIn-ryhmässämme "CMF Community Managers in Finland". Joitakin toiveita tapahtumalle:
  • mikä on community managerin vastuu yhteisön tuottamasta sisällöstä (juridisesti)
  • yhteisön säännöt ja viestien arkistointi
SMAT-porukan kanssa jutteli Oskari Niitamo, joten odottelen raporttia keskusteluista SMAT-ryhmäämme. :) Kiva olisi kuulla myös muista sessioista: suuri blogikeskustelu, työn johtaminen ja koulunmuutos ainakin olivat tapetilla.



Paikan päälle mahtui noin 120 henkeä ja reilut 100 pääsi lopulta paikalle. Kaukaisin vieras taisi olla Amsterdamista piipahtanut Twitter-kirjan kirjoittanut Maija Haavisto. Hänen kalamaljapuheenvuoronsa kertoi siitä, miten Hollannissa "kaikki" ovat Twitterissä: ihmiset ja yritykset. Hollantilaiseen kulttuuriin kuuluu mielipiteiden ilmaisu, koulussa opetetaan, että opettajan kanssa saa (ja pitää?) olla eri mieltä, muuten ei tule keskustelua. Niinpä Twitteriä käytetään mielipiteiden ilmaisuun, ei siihen, että raportoitaisiin niinkään omia tekemisiä. Hollannin Twitter-kulttuuriin kuuluu myös aktiivinen #uskallakysyä-kanava, jossa voi kysyä ihan mitä vaan: ravintolasuosituksia tai apua tietokoneongelmiin. Tuollaisen kanavan toisin mielelläni Suomeenkin, ja Twitterissä asiaa jo palloteltiinkin. Olisiko hyvä tagi #kysymitavaan tai #kysyvaan?

Paikan seinälle nostettiin #sometime2012-twiitit ja pian hämmästyimme: Amerikan teinit valtasivat tagin käyttöönsä ja alkoivat kertoa, mitä aikovat tänä vuonna tehdä. Saimme siis aikaan globaalisti trendaavan topicin, ei hassumpaa :).  Siksi jouduimme ottamaan käyttöön toisenkin tagin: #somebriim (emme uskaltaneet ottaa käyttöön #sometimekiss:iä, sillä emme halunneet yllyttää teinejä haaveilemaan suudelmista ;).

Päivästä jäi käteen myös seuraavia juttuja:
  • Ilkka Pirttimaan sokeille suunnittelema Blindsquare-sovellus, joka auttaa sokeita löytämään tapahtuman keskiöön (Tuijan bloggaus) ja koodaamista opetteleville suunnattu codecasting -demopäivä
  • "Rakkaus ja tieto lisääntyvät, kun niitä jaetaan."
  • Janne Ruohiston tarina pankinjohtajista, jotka olivat noviiseja somessa mutta ymmärsivät että, jotta siellä menestyy, pitää antaa tilaa (käyttää somea) ja kiitosta (siitä että on yrittänyt käyttää)
  • "Wiki tekee työn läpinäkyväksi, mietitään, voiko työkaverin tekstiä korjata"
  • Juha Krapinoja kertoi perustamastaan suomalaisten Yammer-ylläpitäjien yhteisöstä, joka sijaitsee jossain Yammer Customer Networkissa ja Yammeria vastaavasta Tibbr-palvelusta, johon oli juuri tutustunut
Päivä päättyi yhteiskuvaan


 ja flashmobiin, nyt foliohattu ja naurujooga-teemalla.



Kiitos järjestäjille, kiitos osallistujille, ensi vuonna taas tavataan! :)

Lue myös muita Sometime-bloggauksia:
Anne Rongas
Eija Kalliala

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...