Saturday, April 29, 2017

PING Helsingin parhaat palat 2017

Muita ihania- blogin Tiina Arposen
veti herkullisen Instagram-työpajan. 
Osallistuin eilen ensimmäistä kertaa PING Helsinki -tapahtumaan. Kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma on kasvanut huimasti: ensimmäisellä kerralla paikalla oli noin sata henkeä, viime vuonna noin 400 ja tänä vuonna jo lähemmäs 700. Huimaa! Suomen lisäksi tapahtumaan osallistui ihmisiä muistakin Pohjoismaista ja siksi tapahtuman kieli oli osittain suomi, osittain englanti.Tapahtuma oli suunnattu kahdelle erilaiselle kohderyhmälle


Content gurut 

ovat vaikuttajia, jotka tuottavat someen erilaisia sisältöjä. He ovat bloggaajia, vloggaajia, instaajia jne. Paikalle valituilla 250 sisällöntuottajalla oli yhteensä 35 miljoonaa seuraajaa, joten he ovat eittämättä vaikutusvaltaisia ihmisiä. He tuottavat sisältöjään omasta elämästään ja mielenkiinnon kohteistaan: matkailusta, sisustamisesta, ruuanlaitosta ja ovat kai pohjimmiltaan synnnynnäisiä tarinankertojia - he osaavat kertoa elämästään niin kiiinnostavasti, että tuhannet ihmiset seuraavat heidän elämänsä kulkua.

Business hipit

mahdollistavat tapahtuman järjestämisen maksamillaan pääsylipuilla. He vastaavat organisaatioidensa markkinoinnista ja heitä kiinnostaa kuulla lisää vaikuttajamarkkinoinnista ja tutustua itse vaikuttajiin.

Minä en kuulunut kumpaankaan ryhmään, vaan olin paikalla vapaaehtoisena, aamulla ilmoittautumispisteellä, myöhemmin twiittaamassa. PING Helsingin Emmi Nuorgam teki vapaaehtoistyötä CMADFI-tapahtuman eteen tammikuussa, joten nyt oli hauska käydä vastavierailulla ja nähdä omin silmin paljon puhuttu PING.

Tapahtuman järjestäjänä minuun tekivät vaikutuksen mm. seuraavat asiat:

  • vapaaehtoistyö oli tosi hienosti organisoitu
  • tapahtumaan oli saatu mielenkiintoisia sponsoreita ja yhteistyökumpaneita, jotka myös käyttivät saamansa näkyvyyden hienosti
  • tapahtumassa oli rento tunnelma, vaikka se oli tosi suuri
  • päivään mahtui paljon erilaisia osioita, puheenvuoroja, työpajoja, verkostoitumista. Valintoja oli vaikea tehdä, mutta jokaiselle löytyi taatusti jotain kiinnostavaa.
  • Clarionin todella herkulliset tarjoilut ja se, miten myös erikoisruokavaliolaista hemmoteltiin
  • valtava työmäärä, joka PING:in eteen käytetty. Tapahtuman osallistujat eivät usein voi edes aavistaa, mitä kaikkea tapahtuman järjestämiseen kuuluu. 
Tapahtuman häsät tuotiin hyvin esiin jo sisääntultaessa:

Keräsin äsken talteen tapahtuman parhaimmat twiitit. Twiiteissä korostuvat Linda Saukko-Raudan tekemät visuaaliset muistiinpanot, jotka herättivät taas kerran suurta ihastusta.


Tsekkasin myös Instagramin puolelta ns. parhaan sisällön, eli top-9-kuvat. Niitä julkaisivat: evelinavirallinen, roponen, nastynapalm, iinnuuu, tume, stuunanen, psolenvegaani, nrjfi ja lehtinenjenny.Päivän parhaisiin juttuihin kuuluivat tietysti myös keskustelut uusien ja vanhojen tuttujen kanssa. "Kasvojen saaminen" nettitutuiille on aina hienoa!

Ja sokerina pohjalla mainitsen vielä Santi Carcasonan osallistavat esitykset tapahtuman alussa ja lopussa, tällaisiin en ole aiemmin törmännyt.Tapahtuman jälkimarkkinoinnissa hyödynnettiin ajankohtaan osuvasti ja oivaltavasti vappupalloja:

A post shared by Piilotettu aarre (@piilotettuaarre) on


Mitkä olivat sinulle päivän kohokohtia?

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...