Friday, June 10, 2016

Jethro Rostedt kritisoi someen käytettyä aikaa

Viime viikolla julkaisin Sampo Kaulasen somehaastattelun. Hän aloitti aamiaisseminaarin, jonka toinen puhuja oli Jethro Rostedt. Siinä missä Sampo ylisti somea: "Sillä saa sata kertaa enemmän tuloksia kuin perinteisellä medialla", Jethro oli kriittisempi. Hänen mielestään vain harva yritys Suomessa tekee rahaa somen avulla, poislukien somestarat, jotka myyvät keräämänsä näkyvyyttä markkinoijille.

Yritykset innostuvat hänen mielestään liikaa somesta (ja saisivat varmaan enemmän aikaan, jos käyttäisivät sometukseen menevän ajan myyntiin). Auts, toi osui! Kuinkahan paljon Piilotettu aarre nettoaisi, jos laukkaisin salkku kainalossa itseäni esittelemässä, soittelisin pää punaisena kylmiä puheluita ja lähettelisin maileja ostetuille sähköpostilistoille, sen sijaan, että käytän niin paljon aikaa sometukseen? Mutta jos tekisin niin, mun oma someosaaminen olisi aika erilaista. Kun pakotan itseni olemaan aktiivinen eri kanavissa, huomaan, kun niihin tulee muutoksia ja tiedän, mitkä jutut toimivat käytännössä parhaiten, eli osaan kertoa asiakkailleni käytännön vinkkejä. Pitää syödä omaa koiranruokaa, kuten vanhat työkaverit osuvasti laukoivat, eli samalla kun markkinoin yritystäni pidän osaamistani ajantasalla.

Viikottain tuotan sisältöä blogini lisäksi näihin kanaviin yritykseni tarpeisiin:

Facebook Piilotettu aarre (mun profiilikin on toki julkinen)
Google+ Johanna Janhonen (yritystilille menee vain YouTube-videolinkit)
Instagram @cmadfi @jjanhone ja @piilotettuaarre
Pinterestissä @jjanhone on aktiivinen, Piilotettu aarre toimii suodattimena
Twitter @jjanhone ja @piilotettuaarre

Vähän harvemmin, noin 10-20 kertaa vuodessa tuotan sisältöjä myös PulseenSlideShareen, Snapchattiin, Storifyhyn, Suur-Jyväskylän Lehteen ja YouTubeen.

Ja olenhan minä aktiivinen Wikipediassakin, mutta siellä teen sisältöjä muille yrityksille, en itselleni.

Aika määrä kanavia yhden naisen firmalle! Sometus vaatii aikaa, mutta sen avulla voin synnyttää luottamusta. Minulle onkin kerrottu, että kun minun blogiani ja muita sisältöjäni on seurattu pitkään etäältä, on minuun helppoa ottaa yhteyttä silloin, kun tarve tulee.

Oheisessa haastattelussa Jethro puhuu myös somen haasteista, siitä, miten ihmiset jäävät siihen koukkuun ja miten siellä kiusataan.

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...