Thursday, April 9, 2015

Ekokoulu tiedottaa ... ei vaan bloggaa!

Olen vastikään aloittanut some-tiedottajana uudessa mielenkiintoisessa projektissa. Kotikuntaani Laukaaseen suunnitellaan kolmen kylän yhteistä kyläkoulua. Pienten kyläkolujen tilalle rakennetaan uusi koulurakennus sadalle oppilaalle, mutta vielä ei tiedetä millainen siitä tulee, ns. perinteinen koulu vai aivan uudenlainen Ekokoulu.

Mitä se Ekokoulu sitten tarkoittaa? Annan projektipäällikkö Antti Tourusen kertoa sen itse tässä välissä:

Tässä vaiheessa Ekokoulun tiedotus keskittyy blogiimme, jossa päästämme niin kuntalaiset, kunnanvaltuutetut (jotka syksyllä tekevät päätöksen siitä rakennetaanko Ekokoulua vai ei), kyläläiset, opettajat kuin oppilaatkin seuraamaan hankkeemme etenemistä - ja toivon mukaan myös kommentoimaan juttujamme! Hankkeemme on herättänyt mielenkiintoa myös muualla Suomessa, joten Antin on nyt helppoa kertoa kysyjille - katsokaa lisätietoa blogistamme.

Halusin tehdä viestinnästämme hauskaa ja mieleenpainuvaa ja siksi hankimme meille maskotin. Piirtäjäksemme pyysin +Linda Saukko-Rautaa: piirrä meille "sarjakuvamainen hirven vasa". Lue lisää maskotin synnystä.

Blogimme on vielä hyvin nuori, se julkaistiin vain 3 viikkoa sitten. "Blogimme" - en siis aio blogata yksin, vaan haluan blogista ryhmäblogin. Projektitiimissämme on lisäkseni vain yksi bloggaaja, kunnanjohtaja Jaakko Kiiskilä, joka on jo pitkään blogannut kunnan sivuilla - nyt täytyy saada muutkin mukaan. Ihmisillä on usein pieni kynnys alkaa kirjoittamaan työstään omalla nimellään nettiin, kaiken kansan ulottuville - ja vaikeuksia löytää aikaa itse kirjoittamiseen. Mielenkiinnolla jään odottamaan millaisia kirjoituksia meiltä vielä syntyykään.

Bloggaamisen aloittamista helpottaakseni olen pitänyt palavereissamme pientä blogikoulua. Jaan siitä lopuksi pienen palan kanssanne - ehkä se inspiroi muitakin bloggauksen alkumetreillä empiviä.


Blogikoulutus ekokoulu from Johanna Janhonen

Miten sinä rohkaisisit asiantuntijaa, joka ei ole vielä koskaan kertonut työstään netissä?

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...