Thursday, January 2, 2014

Vuoden 2013 luetuimmat bloggaukset

Hyvää uutta vuotta! Korkkaan blogivuoden kertaamalla viime vuoden luetuimmat bloggaukset:

1.  LinkedIn Suomessa eli käyntikortit somessa


Jo vuonna 2012 kirjoitettu LinkedIn-bloggaus oli vuoden luetuin, mikä kertoo ainakin sen, että blogisisältö on parhaimmillaan aika ajatonta


Hopealle pääsi myös LinkedIn-aiheinen kirjoitus, johon olin kerännyt kuulemiani kommentteja endorsauksista ja johon tuli myös lisää kommentteja Listly-palvelun kautta. Enemmän ihmiset olisivat voineet äänestellä Listlyssä, mutta harva sitä uuteen työkaluun alkaa noin vain perehtyä voidakseen äänestää.

Hieman kieli poskessa kirjoitettu bloggaus nousi pronssille ja minulta kyseltiin, pitääkö seuraajia oikeasti ostaa. No ei pidä, mutta onhan sekin tapa hankkia seuraajia, vaikkei hyvä tapa olekaan. Sopii niille, jotka ovat kiinnostuneita vain numeroista.


Aiheen tähän bloggaukseen sain eräältä koulutettavaltani. Itse kurkin omalla nimelläni, mutta hyvähän se on tietää, että halutessaan voi toisten profiileja tutkia salaakin.


Vertailuun keräsin ProComin Elina Melgin, Hesarin Saska Saarikosken ja omia kokemuksiani Facebookin ja Twitterin eroista.


LinkedIn on herännyt siihen, että some-palveluissa pitää olla kuvia ja tässä bloggauksessa kerroin siitä, miten oman profiilini tuunasin visuaalisemmaksi.


Kylläpä tämä lista nyt on LinkedIn-painotteinen! Tommin esityksessä oli paljon hyviä vinkkejä palvelun käyttöön.


Viime vuonna aloin kerätä kuukausittain talteen Alexa-dataa siitä, mitkä ovat suosituimmat nettisivut Suomessa. Nyt minulla on kasassa vuoden data, joten tänä vuonna on luvassa joitain vertailuja viime vuoteen.


Tämäkin postaus oli vuodelta 2012 ja kertoo siitä, että otsikko oli hyvin hakukoneoptimoitu - tuollaista asiaa ihmiset hakevat ja tulevat sitä sitten blogistani lukemaan. 


Ja viimeinenkin paikka kärkikymmenikössä meni LinkedIn-aiheelle. Hämmentävää? Otin maksullisen LinkedIn-tilin käyttöön viime vuonna (muistaakseni) ja olen ollut siihen tyytyväinen, olenhan paitsi asiantuntija myös myyjä.

Mutta nyt olisi kiva saada teiltä ideoita ja kysymyksiä siitä, mistä asioista voisin tänä vuonna kirjoittaa. Joululomalla yritin olla aika paljon poissa somesta, sen sijaan perehdyin uuteen puhelimeeni Jollaan, johon olen aika ihastunut. :) Jollani onkin nyt pullollaan uusia appseja, joista riittäisi kirjoitettavaa. Kirjoitettavaa tulee myös Wikipediasta, sillä olen nyt toista päivää virallisesti Wikimedia Suomi ry.n hallituksen jäsen. Yksi mielenkiintoisimmasta projekteistamme on tehdä Wikipediasta hauskempi ja ystävällisempi paikka. 

Hauskaa ja ystävällistä some-vuotta sinullekin, blogini lukija!

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...