Friday, January 17, 2014

Pinterestin erilaiset taulut mm. bloggaajan apuna

En ole vähään aikaan kirjoittanut tänne Pinterestistä, mikä ei suinkaan tarkoita sitä, että olisin sen unohtanut. Palveluun tuli hiljattain uutuutena kartat, ja nyt odottelen kuka suomalainen ottaa kartalliset taulut ensimmäisenä haltuun.


En ole ainoa some-asiantuntija, joka on Pinterestistä innostunut, viime keväänä juttelin niistä +Tom Laineen kanssa, jolla on massiiviset taulut erityisesti LinkedIn:iin ja rekrytointiin liittyen.

Tomin tavoin minäkin käytän Pinterestiä hyvän tiedon keräämiseen, mutta myös omien palvelujeni puffaamiseen ja sisällöntuotantoon. Olen myös vierailijapinnaaja mm. MusicInfo:n ja Caravan Studion tauluilla - musiikki- ja karavaanari-aiheisilla nukkekotiaiheilla.  ;)

Elokuussa kirjoitin siitä, miten bloggaavat yritykset erottuvat muista ja esittelin tapoja, joilla ne voivat bloggauksiaan jakaa. Kehotin heitä käyttämään hyväkseen suosittuja ryhmätauluja ja tajusin, ettei sellaisia ihan kauheasti vielä Suomessa ole. Perustin siksi itse Some-bloggauksia-taulun. Taulussa on nyt 25 some-bloggaajaa, jotka saavat halutessaan pinnata tauluun omia ja mielellään myös muiden some-aiheisia bloggauksia. Vaatimuksena on, ettei päivässä saa pinnata enempää kuin 5 kertaa ja että bloggausten pitää olla suomenkielisiä ja laadukkaita (ei siis puhtaita mainosviestejä). Yhdistin Pinterest-taulun Someorg-Twitter-tiliin, joten tauluun pinnatut bloggaukset saavat näkyvyyttä myös Twitterin puolella.

Ryhmätaulu tuo uutta näkyvyyttä kaikille taulun pinnaajille, eli jos joku löytää Pinterestistä yhden meistä, hän löytää taulun avulla meidät muutkin. Kätevää :).

Pinterestissä taidan olla suhteellisesti suosituin (verrattuna muihin käyttämiini some-palveluihin): seuraan itse alle 400 pinnaajaa ja minulla on yli 1750 seuraajaa. Seuraajien ja seurattavien suhdehan on usein verrannollinen: jos seuraa itse tuhansia, tuhannet myös seuraavat sinua takaisin.

Pinterestiä ja Instagramia verrataan usein toisiinsa. Instagramista Pinterest eroaa siten, että sinne voi helposti kerätä myös muiden tuottamaa materiaalia.

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...