Thursday, February 21, 2013

Suomalaiset Twitterissä, lukuja pöytään

Tämän viikon some-tapaus on ollut ruotsalaisen Intellecta Corporaten tekemä selvitys siitä, kuinka moni suomalainen käyttää Twitteriä (tai oikeastaan kuinka moni twiittaa etupäässä suomeksi, monihan twiittaa englanniksi tai vain seuraa sitä, mitä muut twiittaavat). Esimerkiksi Piilotettu aarre ei listalle päässyt, sillä sen twiiteissä on liikaa englanninkielistä sisältöä (mm. someen liittyviä Pinterest-pinnauksia), Mini treasures wikin tilistä puhumattakaan, joka on kokonaan englanniksi. Pauliina Mäkelä keräsi yhteen aiheeseen liittyvät linkit tähän mainioon esitykseen:


Pauliinan lailla myös minä löydyn vihreältä alueelta, jossa puhutaan tietotekniikasta, yrityselämästä ja mediasta.

Twitterissä on tyypillistä, että seuraajien ja seurattavien määrät liikkuvat käsi kädessä - mitä useampaa seuraat, sitä useampi seuraa sinua takaisin. Tämä sääntö ei tietysti pidä paikkansa esim. julkkisten kohdalla, joilla voi olla tuhansia seuraajia, vaikka he eivät itse seuraa ketään.

Minun seuraajani ovat myös etupäässä samalla vihreällä alueella kuin minäkin (huom: kuvasta puuttuvat ulkolaiset seuraajani):
Kuvan url on mielestäni virheellinen, sillä tässä kuvassa on @jjanhone-tilin seuraajat (followers), eivät ne , keitä @jjanhone itse seuraa (following)
Toisesta kuvasta selviää, ketä minä seuraan:

Toinen tutustumisen arvoinen harjoitus, jossa etsitään suomalaisia twiittaajia löytyy Toni Nummelan sivulta, tällä hetkellä hänen bottinsa on löytänyt lähes 28 000 suomeksi twiittaavaa tiliä.

Katso myös Ylen uutisointi Twittercensuksesta. Pohjoismaisittain suomalaiset saavat hävetä Twitter-aktiivisuutensa puutetta, sillä siinä missä Suomesta löytyi nyt noin 64 000 twiittaajaa, Ruotsista löytyi jo viime vuonna lähes 300 000 ja Norjasta 230 000 twiittaajaa. Viime kuussa tutkin itse Alexan tilastoja ja huomasin, että syyskuun jälkeen Twitter oli tipahtanut listalla 3 sijaa (20) siinä missä LinkedIn oli noussut pykälän (15).

Olen käyttänyt Twitteriä aktiivisesti nyt 4 vuotta. Koko ajan olen kirjoittanut enemmän twiittejä kuin Facebook-päivityksiä, mutta esim. Pinterest ja LinkedIn ovat varastaneet some-aikaani Twitteriltä. Miten sinä näitä uutisia ja lukuja tulkitset?

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...