Thursday, January 17, 2013

LinkedIn rekrytoinnissa ja tuore infografiikka

Koska LinkedIn vetää selvästi lukijoita tähän blogiin, jaan teille pari mielenkiintoista juttua aiheeseen liittyen.

Ensinnäkin Veikkolaisen Sarin mielenkiintoinen postaus, jossa hän vertaili Facebookia, Twitteriä ja LinkedIn:iä. Sari työskentelee Ylen HR:ssä, joten oli erityisen mielenkiintoista lukea hänen ajatuksiaan LinkedIn:stä rekryvälineenä:
"LinkedIn:n merkitys työnhaussakin on voimakkaassa kasvussa. Osaajien etsiminen LinkedIn:n kautta lisääntyy koko ajan ja siksikin on tärkeää pitää oma profiili timmissä kunnossa. Rekrytoijien proaktiivisuus lisääntyy ja potentiaaliset hakijat tunnistetaan jo ennen kuin he itsekään tietävät olevansa hakijoita."
Niin, eikö olisi kivaa tulla löydetyksi uuteen työhön ilman hakemisen vaivaa? Tiedän tapauksia, joissa näin on käynytkin.
"Työttömyyden lisääntyminen näkyy myös LinkedIn:ssä. Huomattavasti aiempaa useamman profiilin esittelyssä lukee: etsin uusia haasteita. Näin kannattaakin tehdä, jos tilanne sitä vaatii."
Kun tuttavani kirjoittavat LinkedIn-otsikokseen "Looking for new challenges", puutun yleensä asiaan. Paljon parempi on kirjoittaa, että on vaikka Java-koodaaja tai Oracle-osaaja, joka etsii uusia töitä.
"Somerekryn tulevaisuus ei olekaan hauskassa rekrykampanjoinnissa vaan suorahaussa, eli brändäys on tärkeää. Se on minimissään huolehtimista siitä, että tiedot itsestä löytyvät hyvin ja helposti verkosta."
Niin, miten sinä olet brändännyt itsesi, haluatko sinä tulla löydetyksi?

Toinen juttu, jonka halusin jakaa on tämä LinkedIn-aiheinen infografiikka eli infograafi (kumpaakin termiä näkee käytettävän, Google-haussa ensimmäinen pesee jälkimmäisen luvuin 9540-1400). Se, mistä tässä erityisesti tykkään, on hauskat visualisoinnit: kahvikuppi, kännykkä, postikortti jne. Pöydälle on siis levitelty palveluun liittyviä lukuja ja faktoja hauskalla tavalla.


4 comments:

  1. Hyvää pohdintaa, mutta pikkuinen asia johon haluaisin puuttua.
    Kun sanot puuttuvasi tuttujesi LinkedIn-profiilissa lukevaan 'looking for work/job/new challenges/opportunities', ja pyydät muuttamaan sen, annat hiukan harhaanjohtavan neuvon. Nimittäin LinkedInssä yksi yleisimmin käytetyistä hakustringeistä on sellainen jossa etsitään avoimessa työnhaussa olevaa henkilöä, mutta osaamista kuvaavalla asiasanalla lisättynä. Ja LinkedInin hakualgoritmi taas etsii vain tietyistä harvoista kohtaa henkilön profiilia, ja kun profiilin otsikko on yksi niistä kohdista, kannattaa siinä jo mainita olevansa aktiivisessa työnhaussa.
    Toinen pointti samaan aiheeseen liitty siihen miten LinkedIn näyttää hakutulokset. Kun esim. rekrytoija hakee osaajia, tulee haussa asiasanoilla lista osaajista. Jos haettava osaaminen on vähänkään yleisempää, tulee hakutuloksia tuhansia Suomessakin. Ja rekrytoija näkee hakutuloksissa vain lyhennetyn osan, jossa on mm. profiilin otsikko, viimeisimmät työpaikkoijen tittelit ja yritykset. Silloin siis herättääkseen erityisesi rekrytoijien huomio on hyvä että sanotaan jo profiilin otsikossa että on työnhaussa, niin rekrytoijan on helpompi poimia osaaja jo hakutuloslistauksessa.
    Kolmas tähän liittyvä juttu on vähäpätöisempi, mutta kaiken kaikkiaan pitäisi avoimesti kertoa profiilissaan että on työnhaussa jos se on tilanne, sillä rekrytoijalla saattaa olla paljon vaihtoehtoja joista valita, ja ne ovat toki kiinnostavimpia lähteä kontaktoimaan ketkä suoraan ilmaisevat olevansa haussa.
    Omasta näkökulmastani katsottuna hyvä profiilin otsikko on suunnilleen tällainen 'SAP SD Consultant looking for work - SAP SD, SAP MM, ABAP, Java'. Eli yhdistelmä jossa kerrotaan että ollaan työnhaussa, ja tiputetaan perään asiasanoja joilla halutaan tulla löydetyksi.
    T. Tom Laine, http://www.linkedin.com/in/tomlaine

    ReplyDelete
  2. Kiitos kommentista Tom. :) Huomautit ihan samasta asiasta kuin minäkin, eli parempi olla "x asiantuntija, joka etsii uusia haasteita" kuin pelkkä "uutta työtä etsimässä".

    ReplyDelete
  3. Hyvä postaus. Olen samaa mieltä linkedin rekrytoinnista ja varmasti sen suosio tulee vielä kasvamaan tulevaisuudessa!

    ReplyDelete

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...