Monday, January 21, 2013

Avoimet työprosessit mm. yritysblogeissa

Tuija Aalto ehdotti viime viikolla blogissaan ja SlideShare-esityksessään, että työprosessit pitäisi tehdä näkyväksi organisaation nettisivuilla. Hän nosti esitykseensä myös vanhojen työnantajieni sivuja, Ambientian blogin (josta löytyy aika kasa vanhoja bloggauksiani) sekä TTY:n uudet responsiiviset sivut :) . Voisin ehkä olla ylpeä siitä, että Piilotetun aarteen sivuista tuli responsiiviset jo viime keväänä, mutta helppohan pienen on olla ketterä. Responsiivisuus tarkoittaa muuten sitä, että nettisivut skaalautuvat käytettävän laitteen mukaan eri näköisiksi, eli sivun leveys ja bannerit ovat erilaisia läppärillä, täppärillä ja  kännykällä.



Työprosessit näkyväksi. from Tuija Aalto

Allekirjoitan Tuijan ajatukset ja yritän toteuttaa niitä itsekin omassa yrityksessäni sen minkä voin. Monet kollegani jakavat lähes kaiken tuottamansa koulutusmateriaalin avoimesti netissä (näin olen ymmärtänyt), mutta sitä minä en voi tehdä. Tuottamani koulutusmateriaalit kun sisältävät asiakkaan toimialan benchmarkkausta, eli tuotan kilpailuetua asiakkaalle paljastamalla sille kilpailijoiden tekemät virheet ja sen, miten se itse näkyy somessa.

Mutta aina välillä voin jakaa osia koulutuksistani, kuten esim.
...mistä tulikin mieleen, että tasan viikon päästä on CMAD, jota voi muuten seurata sosiaalisen median kautta esim. Twitterissä, #cmadfi, tai livevideolla).

Myös ideointi-, valmistelu- ja tiedonkeruuvaihetta teen mahdollisimman paljon avoimesti netissä ja somessa, esim.
Avoimen toimintatapani ansioista ihmiset voivat oppia minulta asioita, vaikkeivät ikinä pääsisikään koulutuksiini, mutta samalla minä voin oppia heiltä. Tämä bloggaus onkin hyvä päättää Heikki Hallantien kuuluisaan Sometime-sloganiin:
Anna enemmän kuin otat, saat enemmän kuin annat.

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...