Friday, June 1, 2012

Videohaastattelu: Elina Hiltunen ja Matkaopas tulevaisuuteen

Jatketaan toisella videohaastattelulla. Osallistuin viime torstaina futuristi Elina Hiltusen uuden kirjan julkaisutilaisuuteen, hän on kirjoittanut Matkaoppaan tulevaisuuteen. Elina on hyvin hauska persoona ja sujuva esiintyjä kuten videosta huomaatte ja julkaisutilaisuudessa sai nauraa ääneen monta kertaa hänen jutuilleen. Kirjaa olen ehtinyt lukea vasta vähän alusta, mutta tuntui siltä että sama hauska kommunikointityyli jatkuu kirjassakin.

Muutama ajatus julkkareista, joissa paneelikeskustelussa oli Elinan sanoin "3 viisasta miestä ja neitsyt". Viisaat miehet olivat Stefan Björkman (Aktia), Jim Solatie (mm. Dibitassujen isä) ja Christer Haglund.

- Kerro uusi idea 20 henkilölle. Jos saat 20 erilaista syytä sille, miksi se ei onnistu, ole tyytyväinen ja jatka asian kehittelyä syiden avulla. Jos saat 20 samaa syytä, unohda idea.Vastustus auttaa kehittämään ideoita, onnistunut proto on vaarallinen!
- Älähän hättäile -kassa Isossa Omenassa on hyvä oivallus, tehdään asioita erilaisella tavalla. EH
- Fanit ovat oikeasti tärkeitä, heidän avulla jaksaa yrittää. JS
- Finnair ei kirjoittanut juhlavuotenaan historiikkia vaan futuriikin, joka herätti paljon huomiota maailmalla. Oma henkilökunta, lentäjät, innostui asiasta vasta, kun heidän ulkolaiset kollegansa hehkuttivat projektia. Halvalla projektilla (50 000 €) saatiin mahtava medianäkyvyys - 1 miljardia lukijaa printissä (ja muut päälle)
-Ihmiset innostuvat, kun aletaan puhua kaukaisesta tulevaisuudesta
-Tulosta tulee, kun ollaan hyvällä tuulella eli jos luottamus on kunnossa, on varaa pitää työssä myös hauskaa

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...