Wednesday, June 20, 2012

Pinterest hyötykäytössä yrityksissä ja yksityishenkilöillä

Flowhousen Hale Okkonen jakoi Pinterest-koulutuksensa materiaalin SlideSharessa ja korosti varsinkin kuvien tärkeyttä: huonoja kuvia ei jaeta. 
Hyviä pointteja, kiitos jakamisesta!

Piilotettu aarre ei ole Pinterestiin yritystiliä tehnyt, yhden hengen yrityksenä täytyy vähän optimoida ajankäyttöä. Sen sijaan henkilötililtäni löytyy monta (27) erilaista taulua, joista osaan pinnaan yksin, osaan ryhmän kanssa.

Esimerkkejä:
 • Mini treasures eli Mini treasures wikin ryhmätaulu, johon keräämme kuvia inspiroivista nukkekotimineistä, jotka leviävät myös muiden nukkekotiharrastajien omiin tauluihin. Samalla MTW saa uusia kävijöitä ja seuraajia.
 • Kiepaus on osa luomaani Kiepaus-konseptia, jonka tavoite on innostaa ihmisiä kierrättämään ja tuunaamaan. Pinterestin sisältö on enimmäkseen tuunausta ja innokas pinnaajaryhmä luo hauskaa sisältöä.
 • My customers tauluun kerään Piilotetun aarteen julkisia referenssejä. Ne löytyvät toki myös kotisivultani, mutta Pinterest esittelee organisaatiot paljon herkullisemmin.
 • HeiaHeia-tauluun kerään HeiaHeiaan liittyviä linkkejä löytääkseni ne itse tarvittaessa nopeasti - se, että muutkin löytävät ne nopeasti, on positiivinen sivuvaikutus.
 • Soita-projektin tauluun keräämme hankkeeseen liittyviä linkkejä
 • Social media tauluun kerään varsinkin infograafeja somesta
Se, mistä Pinterestissä erityisesti pidän on se, että kiinnostuksen kohteen jaetaan erilaisiin kansioihin. Se auttaa minua valitsemaan ne taulut, joita haluan seurata - Pinterest on palvelu, jossa hassut kissakuvat voi halutessaan helposti sivuuttaa, toisin kuin esim. Facebookissa.
Ja löytyy profiilistani muutakin mielenkiinotoista, mm. nettikahveja, harrastuksia, kirjoja jne. Käy kurkkimassa ja pyydä minulta Pinterest-kutsu, ellet palvelussa vielä ole. :)

Hauskaa pinnausta!

2 comments:

 1. Huomasin blogipostauksesi vasta nyt. Ihmettelinkin, että mistä noita SlideSharen katseluja oikein kertyy :)

  ReplyDelete
 2. Juu, pyrin jakamaan täällä hyvää sisältöä, kun sellaiseen törmään :).

  ReplyDelete

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...