Monday, April 6, 2020

Tee tekstivideot helposti netissä

Kerroin viime viikolla somessa, että olen uuden äärellä: pidän loppukuusta Anne Kalliomäen ja Toni Nummelan kanssa Somen avaimet: Tarinavideot -työpajamme ensimmäistä kertaa etänä. Sitä se korona teettää, ei ehkä olisi tullut itselle mieleen toteuttaa videopajaa etänä. Mutta hyvä siitä tulee, saadaanhan kaikki harjoitella koko päivän ajan videolla esiintymistä. :D

Koulutus kaipasi uusia esimerkkivideoita, joten testasin pitkästä aikaa Lumen5-palvelua. Palveluun oli tullut uusia ominaisuuksia, videoita saattoi esimerkiksi räätälöidä helposti eri somepalveluihin sopivan kokoiseksi.


Tässä esimerkki Facebookissa julkaisemastani videosta:
Videon teko on nopeaa Lumenilla ja se, että Lumen5 itse ehdottelee minulle, että nyt voisi olla hyvä hetki videolle, rohkaisee kokeilemaan. Kun siis seurasin mailiini tullutta linkkiä, "valmis video" teksteineen ja valokuvineen jo odotteli julkaisua. Mutta koska olen tarkka brändistäni, halusin tuunata sitä, sillä haluan käyttää omaa kuvamaailmaani, en persoonattomia kuvastokuvia.

Koska olin ladannut jo aiemmin kuviani palveluun, video syntyi kuitenkin nopeasti kuvia ja tekstejä hieman tuunaamalla.

Ja kun olin julkaissut Instagramiin sopivan neliöversion sekä Facebookissa että Instagramissa, päätin tehdä vielä Twitteriin ja LinkedIniin sopivan vaakavideon. Se onnistui muutamassa minuutissa, kun vain vaihdoin videon asetuksia. Koska neliökuva ei vaakavideoissa oikein toimi, vaihdoin osan kuvista, kuten kansikuvan, mutta muita muutoksia ei tarvittu, tekstit olivat valmiiksi oikeilla paikoilla.

Kätevää kuin mikä!

Ja tältä se toinen sitten video näyttää:


Eilen tein palmusunnuntain kunniaksi virvontavideon Mattamustan kevättarroja hyödyntämällä ja postasin sen Facebookiin, Twitteriin, LinkedIniin ja Instagramiin.
Tähän voi kyllä selvästi jäädä koukkuun!

Lue myös aiempi Lumen5-bloggaukseni.

Jos innostuit kokeilemaan tämän bloggauksen perusteella Lumenia, niin jätä toki kommentti, niin käyn katsomassa videosi!

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...