Tuesday, July 31, 2018

Tuo teemoja tai rytmiä Instagram-fiidiisi

Viime kerralla esittelin teille Instagramissa pyörittämäni sarjan, joka liittyy henkilöbrändäykseen. Tällä kertaa näytän teille vuorostaan pari poimintaa #piilotettuaarrehyväksyy-häsältä, jota olen käyttänyt pian jo 600 kertaa.

Erilaiset sarjat tuovat Instagram-fiidiin rytmiä ja koko instagrammailuun ryhtiä ja auttavat tuottamaan kohdeyleisölle sopivaa sisältöä säännöllisesti. "Piilotettu aarre hyväksyy" -sarjassa jaan inspiroivia esimerkkejä siitä, miten ihmiset ja organisaatiot käyttävät Instaa. Juuri inspiraatiotahan ihmiset kyselyni mukaan Instasta hakevat.

On olemassa monia tapoja tehdä Instagram-fiidistä uniikki ja virrassa erottuva. Jotkut luottavat väriteemoihin, jotkut aiheisiin, jotkut käyttävät aina samaa filtteriä, toiset vesileimaa. Minä olen käyttänyt jo vuosia aina samaa Instagram-filtteriä (tai lähinnä noita filtterin reunuksia), mutta oppimis- ja inspiraatiomielessä aloin helmikuussa testata muita tapoja fiidin tuunaukseen henkilötililläni @jjanhone.

Helmikuussa käytin Canvassa pohjaa, johon kuului hyvin pastellisävyinen filtteri. Pohjan avulla fontti ja kirjainten koko (tai paikka) säilyy samana, mikä auttaa fiidin säilymistä harmonisena:

A post shared by Johanna Janhonen (@jjanhone) on


Maaliskuussa tein Canva-pohjan, jonka mustavalkoista filtteriä piristin #somepeli-teemastani tutuilla palloilla:


A post shared by Johanna Janhonen (@jjanhone) on


Huhtikuussa demosin sitä, miten fiidiin saa tunnistettavuutta käyttämällä jotain hahmoa eli tililläni seikkaili Pikku Kakkosesta tuttu Nukkumatti. Itse fiidi oli taas hyvin pastellinen:


A post shared by Johanna Janhonen (@jjanhone) on


Toukokuussa oli aika paitsi kirkkaammille väreille myös mustalle pohjalle. Tämän kollaasipohjan tein omalla "salaisella" suosikkiappsillani ja siinä toistui myös #somepelin idea ja sen pyöreät muodot. Pohjan idea oli se, että siitä muodostui suuren suuri palapeli:


A post shared by Johanna Janhonen (@jjanhone) on


Kesäkuussa palasin Canvaan ja tein aiempia rauhallisemman teeman, jossa yläbanneri vaihtoi liukuvasti väriä. Kuun loppupuolella sitten hokasin, että kesäkuu on virallisestikin sateenkaarikuukausi.


A post shared by Johanna Janhonen (@jjanhone) on


Heinäkuussa oli taas villimmän kokeilun vuoro. Huhtikuussa olin opetellut Nukkumatin kanssa Suomi-sabluunan teon GIMPillä ja nyt sille tuli uutta käyttöä This is Finland - sarjassani.


A post shared by Johanna Janhonen (@jjanhone) onNo mitä sitten ovat ne otsikossa lupaamani rytmikkäät tavat muokata Instagram-fiidiä?

Katsotaan!

@Satukyro'n fiidissä vuorottelevat pinkkipohjaiset tekstipäivitykset ja valokuvat, joista myös löytyy aina jotain pinkkiä:


Myös @Thomastakes'in fiidissä vuorottelevat tekstipäivitykset ja kuvat. Joka toinen hänen kuvistaan on muuten selfie, mikä rytmittää myös hyvin fiidiä, johon muodostuu välillä tuollaisia vinoja kolmen suoria:


@naniannette'lla on myös tekstipäivityksiä, mutta huomattavasti vähemmän kuin kahdella edellisellä. Syy siihen on tietysti siinä, että hän on valokuvaaja ja haluaa tuoda koirakuviaan esille. Joka seitsemännellä kerralla tuleva tekstipäivitys koirien joukossa tuo fiidiin kivaa rytmikkyyttä ja valokuvakehyksissä tekstit pääsevät hyvin esiin.Jos innostuit, tee kuten Piia ja hae lisää Instagram-inspiraatiota tililtäni:

... mutta jos koko fiidin kahlaaminen alkaa väsyttää, pyydä minulta tunnin parin Insta/Canva-sparraus tai omalle tiimillesi suunnattu Instagram/Canva-työpaja. Instagram/Canva-luento taas sopii parhaiten yli 15 henkilön porukalle. Tuotepakettejani olen avannut täällä.

Intoa instailuun ja oman visuaalisen ilmeesi löytämiseen!

Huomenna on muuten taas yhden Instagram-sarjani aika. Keväästä lähtien olen pyörittänyt #kehityinstaajana-haastetta, jossa annetaan ja saadaan vertaispalautetta, yleensä juuri keskiviikkoisin.

Tervetuloa mukaan ja kehittymään!

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...