Monday, May 11, 2015

Instagram-historiaa: kaikkien aikojen tykätyin kuva

Tiesit kai, että Instagram instagrammaa? Sen sijaan, että se jakaisi vain kuvia toimistoltaan ja tiedotteita uusista ominaisuuksista, se esittelee myös parhaita yhteisön tuottamia sisältöjä. Instagramia seuraamalla törmää moneen mielenkiintoiseen tiliin.

Yksi tällaisista tileistä on ranskalainen Elyxyak - pieneen muistivihkoon piirretty tikku-ukko, joka seikkailee mm. Pariisissa tärkeässä roolissa - hän on YK:n virtuaalinen lähettiläs!

Viime viikolla Instagram jakoi taas Elyxyakin kuvan:

ja eilen Elyxyak iloitsi: kyseinen kuva on kaikkien aikojen tykätyin Instagram-kuva!
No mitäs tästä tapauksesta voi oppia?


  • Elyxyakin kuvassa yhdistyy monta asiaa: Pariisi ja Eiffel-torni, joka saattaa olla maailman rakastetuimpia ja kuvauksellisimpia nähtävyyksiä, persoonallinen tapa yhdistää valokuva ja piirros ja pilke silmäkulmassa - Elyxyakilla on yleensä hauskaa, hän näkee asioita erilaisesta näkökulmasta
  • saat kuvillesi uusia katselijoita ja itsellesi seuraajia, kun joku muu jakaa kuviasi. Voit rohkaista jakamiseen erilaisten kilpailujen avulla - tai yksinkertaisesti tehdä niin makeaa sisältöä, että sitä jaetaan oma-aloitteisesti
  • Instagramissa voi seurata, mistä kuvista omat tuttavat ovat tykänneet. Instagramin superstarat, kuten vaikka Elyxyak, suosittelevat hyviä sisältöjä muillekin (tuntuu aika kivalta, kun hän käy välillä minunkin kuvistani tykkäämässä)
  • Instagram jos joku tietää, mikä on hyvä päivitystahti Instagramissa. Useimpina päivinä he postaavat vain yhden kuvan. Kuvien alla olevissa teksteissään he päästävät kuvaajan ääneen (#hellomynameis)- tämä kertoo kuviensa taustoista ja omista motiiveistaan. Kuvissa on esitelty mm. valokuvaajia, taiteilijoita, käsityöläisiä
  • Instagramilla on erilaisia teemapäiviä: esimerkiksi #WeeklyFluff jossa esitellään söpöjä eläinkuvia ja viikonlopuiksi annetaan hashtag -haasteita (WHP=Weekend Hastag Project), joissa ihmisiä pyydetään bongaamaan vaikka IRL-emojeita (#WHPemojisinthewild). Parhaimpia kuvia esitellään sitten Instagramin blogissa maanantaisin.


Sunnuntaisin Instagram jakaa viikon parhaita kuvia blogissaan, käypä hakemassa sieltä lisää ideoita kuviisi tai pyydä minut sparraamaan!

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...