Thursday, March 12, 2015

Videot välittävät hotellin fiilistä paremmin kuin kuvat

Tällä kertaa haastattelen blogissani asiakastani Markku Savijärveä, joka vaikuttaa Next Hotels Finland Oy:n johdossa. Tutustuin Markkuun jokunen vuosi sitten Somen kyselytuntien merkeissä ja sen jälkeen olen seurannut ihaillen hänen sometustaan mm. Facebookissa. Minusta taas on tullut Markun asiakas, sillä olen järjestänyt Somen avaimet-koulutuksia Next-hotelleissa Hirvihaarassa ja Aavarannassa, toukokuussa 2015 taas tutustumme tv:stä tuttuun Satulinnaan.Odotan innolla, sillä Next-hotelleissa pienillä yksityiskohdilla tehdään suuria vaikutuksia, katsokaapa vaikka Eetun video Hirvihaarasta.

Hei Markku! Osallistuit Somen avaimet: YouTube-koulutukseemme toukokuussa 2014. Miten se muutti suhtautumistasi YouTubeen?

Tajusin, että liikkuva kuva on paljon tehokkaampi kuin still-kuva. Tottakai kannattaa katsoa YouTubea, kun on menossa jonnekin!

Millaisia videoita olet itse tehnyt YouTubeen? Poikkeavatko ne muiden matkailuorganisaatioiden videoista? Mikä on suosikkivideosi ja millaista palautetta olette saaneet asiakkailtanne?

Olen yrittänyt toteuttaa kurssilla opittua. Tarkoittaa, että clipit on lyhyitä, joissa jaetaan informaatiota sekä fiilistä. Mielestäni matkailuala ei hyödynnä kylliksi liikkuvan kuvan käyttöä. Kynnyksen ylittäminen on tunnetusti vaikeaa. Ei riitä rohkeus toteuttaa tällaisia vähän rosoisia juttuja, esim. Satulinnan outside Gastro:Olet osallistunut Tuben avaimet -koulutuksiin jo kaksi kertaa. Mitä sinä olet saanut niistä irti?

Koko Some-maailma on niin uutta, että eri alojen kokemukset sekä asiantuntijoiden kuuleminen auttaa valtavasti eteenpäin. Koulutukset ovat olleet konkreettisia tiedonsaantitapahtumia.

Millaisen vinkin annat matkailuyrittäjälle tai -tiedottajalle, joka vielä harkitsee YouTuben käyttöönottoa? -

Jos ei ole rohkea ei voi olla innovatiivinen! Pitää uskaltaa ottaa riskejä.

Kiitos haastattelusta Markku, toivottavasti tavataan taas toukokuussa Satulinnassa!
Somen avaimet: YouTube-koulutus 
Aihe: Matkailu ja tapahtumat YouTubessa 
Aika: 24.4.–15.5.2015 
Koulutuspäivä: 8.5.2015 
Hinta: 595 € + alv 
Sijainti: Satulinna, Hirvensalmi 
Ilmoittaudu: Tästä

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...