Friday, October 18, 2013

Twitterfeed ja automaattisomettajan ilmaiset lounaat

Taannoin pysähdyin miettimään Twitterfeedin ansaintalogiikkaa - ilmaisia lounaita kun pitää varoa.

Wikipedia ei kertonut, miten Twitterfeed rahaa tekee, joten päätin kysyä heiltä itseltään - Twitterissä, ja sain kuin sainkin vastauksen - ja aiheen bloggaukseen... :)
Käytän itse Twitterfeediä mm. Kiepaukseen, Someorgiin ja Mini treasures wikiin liittyvien RSS-syötteiden linkittämiseen erinäisille Facebook-sivuille ja Twitter-tileille, olen syöttänyt palveluun lähemmäs sata syötettä, eikä minulla todellakaan ole aikaa niitä käsin syötellä, vaikka se tietysti paras vaihtoehto olisikin. Myös tämän blogin ja muiden Piilotettuun aarteeseen liittyvien syötteiden tiedot kulkevat Twitterfeedin kautta mm. Piilotetun aarteen Facebook-sivuille (kielinä suomi ja englanti), minun ja Piilotetun aarteen Twitter-tileille ja minun LinkedIn-tililleni. Twitterfeedissä voin määritellä kuinka usein jostain lähteestä peräisin olevaa syötettä jaetaan. Esimerkiksi Mini treasures wikissä tai Mini treasuresin Flickr-ryhmissä voi päivässä olla kymmeniä tapahtumia, mutta ei niitä kaikkia voi eteenpäin jakaa kun taas blogipostauksia teen niin harvoin, että jaan ne tietysti kaikki.

Yrittäessäni etsiä vaihtoehtoja Twitterfeedille, huomasin, että muut palvelut ovat enimmäkseen maksullisia - Twitterfeedissä ei ole edes mahdollisuutta palvelusta maksaa. Muissa palveluissa on ehkä enemmän ominaisuuksia (esim. mahdollisuus kirjoittaa Facebook-viestit ja twiitit yhdestä paikasta monelle tilille, mahdollisuus aikatauluttaa niitä), mutta minulle riittävät nuo syötteet. Facebook-viestejähän voin halutessani helposti aikatauluttaa myös Facebookissa, mistä ne sitten uivat Twitteriinkin, muuten varon olemasta "liian automaattinen". Twitter-viestien aikataulutukseen +Minna Valtari suositteli muuten Twufferia:

Miten joku voi tarjota saman sarjan palveluja ilmaiseksi, ilmaisia lounaitahan ei ole?


Twitterfeed kerää tietoa käsittelemistään yli 9 miljoonasta rss-syötteestä ja antaa niistä tietoa myös tiedon syöttäjille. +Hanna Takala kirjoitti Zenton blogiin siitä, miten linkkien klikkailuja voi seurata Bit.lyn kautta. Facebookin kautta näkee, mitenkä linkkejä siellä klikkaillaan, mutta Twitter-linkkejä Hanna suositteli seuraamaan Bitlyn kautta. Twitterfeedistä näen miten jotain blogilinkkiä on klikattu Facebookissa, Twitterissä ja LinkedIn:ssä, eli se toimii samaan tapaan kuin Bitly. Tämä ei ole mikään sattuma, sillä Bitly omistaa Twitterfeedin ja rahoittaa sen toiminnan. Bitly taas saa rahansa ns. isoilta kaloilta, kuten Amazon ja the New York Times,  joille Bitly analysoi dataa ennustaakseen trendejä.

Eli jos sinulle on ok, että annat tietosi vastineeksi hyvästä palvelusta, suosittelen sekä Bitlyä että Twitterfeediä lämpimästi. Twitterfeedin asiakastuki vakuutteli, ettei heiltä ihan heti ole rahat lopussa (saivathan he juuri 30 miljoonan dollarin rahoituksen). Myös palvelua voin kehua, sillä yli 4 vuoden käytön aikana minulla on ollut Twitterfeedin kanssa ongelmia lähinnä silloin, kun Facebook tai Twitter ovat muuttaneet rajapintojaan, eikä Twitterfeed ole heti ehtinyt tehdä tarvittavia muutoksia. Ja silloinkin olen saanut nopeasti vastauksen somen kautta kysymyksilleni, joko Facebookissa tai kuten nyt, Twitterissä.

Loppuun vielä muistinvirkistykseksi esitys, jossa olen kertonut, miten pyöräyttelen Mini treasures wikin syötteitä.


PS. Nyt muuten Bloggerkin tukee automaatiota ja tästä edespäin nämä bloggaukset menevät automaattisesti Google+:aan.

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...