Wednesday, September 6, 2017

Suomi-kuvahaaste eli #suomikuvahaaste

Jo parin vuoden ajan olen osallistunut Instagramissa australialaiseen #fmsphotoaday - (nykyään lyhyesti #fmspad) kuvahaasteeseen. Sunnuntaina aloin miettiä, että näin itsenäisyyden juhlavuonna "jonkun" pitäisi haastaa suomalaiset jakamaan Suomeen liittyviä kuvia vastaanvanlaisella haasteella. Ja mistä se ideoiden toteuttaja löytyisi, ellei  peilistä?

#suomikuvahaaste on konseptiltaan hyvin samanlainen kuin esikuvansa: 31 päivää ja päiväkohtaiset teemat. Ja jotta osallistujat näkevät muidenkin kuvat, kuviin liitetään avainsana, #suomikuvahaaste. Haasteeseen voi osallistua joka päivä tai vain silloin tällöin.Siinä missä #fmskuvapäivässä-haaste pyörii etupäässä Instagramissa ja Facebookissa, Suomi-kuvahaasteessa somekanavat saa valita ihan itse. Ja vaikka tämä onkin kuvahaaste, niin kukapa sitä estää tekemästä vaikka aiheeseen liittyviä videoita? En minä ainakaan.

Ehkä sinua kiinnostaa myös se, mistä nämä päiväkohtaiset teemat tulivat?

Osan teemoista ideoin Wikipedian avulla, osa löytyi kalenterista, esimerkiksi
6.11. on ruotsalaisuuden päivä,
12.11. isänpäivä,
24.11. Lempin nimipäivä * ja
2.12. Unelman nimipäivä *

* Lempi ja Unelma olivat mummojeni nimiä, halusin muistaa haasteessa heitäkin.

Pyysin ja sain kommentteja myös siskoiltani ja kavereiltani, jotka ovat osallistuneet #fmspad-haasteeseen. Koska konsepti oli heillle jo tuttu, he osasivat kertoa, mitkä aiheet tuntuivat vaikeilta. Kommenttien perusteella laajensin aiheita, esimerkiksi presidentistä tulikin johtaja, isästä sukulainen ja yrityksestä organisaatio. Eräs kavereistani ehdotti, että osallistuisin haasteellani Suomi 100 -ohjelmaan. Ohjeista huomasin, ettei vielä ollut suinkaan liian myöhäistä hakea mukaan ja eilen sain tietää, että haasteeni on osa Suomi 100 -ohjelmaa. Ihailtavan nopeaa toimintaa toimikunnalta, arvostan!

Haastan sinut nyt miettimään sitä, millaisia asioita Suomi sinulle merkitsee ja osallistumaan itse haasteeseen marras-joulukuussa. Rakennetaan yhdessä tuoretta Suomi-kuvaa someen!

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...