Wednesday, August 2, 2017

Fazerin ja Recolorin värityskilpailu

Osallistuin kesäkuussa Fazerin järjestämään värityskilpailuun. Opin kilpailun kautta niin paljon, että nyt on aika jakaa oppimaani blogissa.

Aikuisten värityskirjat nousivat suosioon muutama vuosi sitten, eikä ihme, sillä värittäminen on monista hyvin rentouttavaa. Fazerin kilpailussa ei kuitenkaan väritetty paperille, vaan käytössä oli suomalainen Recolor-appsi, joka on kuulemma maailman suosituin väritysapplikaatio.


Oona Himanen oli piirtänyt kisaa varten kolme hienoa kuvaa, jotka olivat saaneet vaikutteita lakritsien ilmeestä. Kuvissa ei kuitenkaan ollut yllättäen lainkaan lakritsia. Kuvat esiteltiin näyttävästi applikaation yläbannerissa (jossa pyöri samaan aikaan myös Cosmopolitan-lehden kuvia), mikä sai myös sadat (tai tuhannet?) ulkomaalaiset värittämään kuvia. Siksi olikin fiksua, että säännöissä rajoitettiin kilpailun osallistumista - vain suomalaiset ja ruotsalaiset yksityishenkilöt saattoivat voittaa. Kuvat piti julkaista joko Instagramissa tai Twitterissä ja luulen, että Instagram vei tässä ylivoimaisen voiton.


Yritystililläni julkaisin oheisen kuvan, jonka väreihin hain inspiraatiota Playmobil-merirosvomaskotistani ja #somepeli'stä, joka näkyy yritykseni ilmeessä sinisinä palloina.Applikaation edut paperivärittämiseen verrattuna tulevat hyvin esiin tällä videolla:

 


 • värit eivät mene rajojen yli
 • "väärin" valitun värin voi helposti vaihtaa
 • kun kuva on valmis, sitä voi parantaa erilaisten efektien avulla
 • saman kuvan voi värittää moneen kertaan

Käsityöihmisenä innostuin mm. oheisesta neule-efektistä, joka on kyllä maksullinen ominaisuus. Maksullisella Recolor-tilillä voi julkaista päivässä niin monta kuvaa kuin haluaa (muuten vain viisi) ja saa käyttöönsä paitsi erikoisefektejä myös metallivärejä ja oman väripaletin.


Fazer lupasi palkita kunkin kuvan 20 eniten tykkäystä saanutta kuvaa 20 euron tuotepalkinnolla. Minä osallistuin kisaan oheisella kuvalla, jossa käytin leimasinefektiä.


Valmiiden kuvien lisäksi appiin voi tuoda myös omia kuvia. Tässä avatarini sai vähän väriä pintaansa:


Tällä hetkellä Kellogg's juhlii koulujen alkua omalla Recolor-kamppiksellaan. Väritin pikaisesti oheisen kuvan, jonka viimeistelin tussiefektillä:


Yksi Recolor-appin hauskoja puolia on se, että se tekee omien värityskuvien jakamisesta helppoa. Kuvat saa talteen omalle tilille appiin, mutta niitä on helppo jakaa myös muissa somepalveluissa.

Saatuani oman palkintoni, annan nyt Fazerille pointsit kilpailusta:

 • se osallisti asiakkaat tuottamaan brändiin liittyvää sisältöä hauskalla tavalla. En ole aikaisemmin vastaaviin kilpailuihin törmännyt
 • se hyödynsi olemassa olevia väritysyhteisöjä ja toi brändin esiin uusille kansainvälisille yleisöille
 • se toi Recolor-appia esiin myös uusille käyttäjille Suomessa
 • värityskuvien avulla se sai paljon näkyvyyttä somessa värittäjien seuraajien keskuudessa
 • motivointimielessä palkintoja oli paljon, 3*20, ja ne olivat tarpeeksi pieniä, jotta ihmiset saattoivat kuvitella voittavansa palkinnon. Monet osallistuivatkin kisaan useilla kuvilla.
 • kilpailuaika, kesäkuu, suosi osallistumista. Ihmisillä oli ehkä normaalia enemmän vapaa-aikaa.
 • kilpailun palkinto oli myös hyvin someen sopiva. Jos saatekirjeessä ei olisi ollut Oonan kuvaa, olisin ollut hyvin pettynyt.
 • valittu viesti tuotiin selkeästi esiin: Fazerin lakritsit valmistetaan Lappeenrannassa

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...