Thursday, February 2, 2017

CMADFI livetwiittasi TTT:llä

CMADFI-tapahtumassa haastoin ihmiset viettämään torstaisin #taantumacmad'ia, eli postaamaan päivän aikana otettuja kuvia someen.Tänään vietän itse #taantumacmad'ia erikoisteeman kera, sillä Tampereen Työväen Teatterilla on illalla Mielensäpahoittajan Suomi -näytelmän ensi-ilta.

Alunperin oli tarkoitus, että saisimme nähdä jatkoilla koko esityksen, mutta hieman ennen CMAD:ia selvisi, ettei esitys ole vielä siinä kunnossa, että sen voi esittää kaikille. Suunnittelimmekin sitten illalle vähän erilaisen ohjelman (mikä valitettavasti pisti aikataulutkin vähän sekaisin): saimme kuulla miten ohjaaja, näyttelijät, lavastaja, teatterin johtaja ja tiedottaja kertoivat työstään ja pääsimme tutustumaan teatterin tiloihin.


CMAD:iin, niinkuin kaikkiin tapahtumiin, liittyy paljon muutoksenhallintaa: alunperin suunniteltu asia ei toteudukaan, ja se pitää tehdä uudella tavalla. Tämä teatterimuutoskin oli lopulta muutos parempaan, se, mitä lopulta saimme oli antoisampaa kuin se, että olisimme nähneet "tavallisen teatteriesityksen". Nyt ymmärrämme paljon paremmin sen, miten monista asioista teatteriesitys syntyy, miten monen ihmisten asiantuntemuksesta se rakentuu ja miten yhteisöllistä se oikeastaan on.

Jatkot olivat siis monella tavalla ainutlaatuiset ja ne onnistuivat jopa niin hyvin, minulle tuli tapahtumanjärjestäjänä ensin pieni paine ensi vuoden tapahtumasta: tätä iltaa ei hevillä ylitetä. Sitten tajusin, ettei tarvitsekaan, CMADFI-tapahtumat ovat aina erilaisia ja erilaiset kokeilut kuuluvat konseptiin ja tällä kertaa jatkot olivat osa Suomi100-vuotta. Suuren vaikutuksen meihin teki sekin, millaisen vip-vastaanoton saimme.

Näin teatterin tiedottaja Sari Andersson iltaa kommentoi:

"Livetwiitti oli meille todella hieno kokemus. Avasimme ensimmäisenä teatterina ovet näin suurelle twiittaajajoukolle yhtä aikaa. Ajankohta oli jännittävä. Aikaa ensi-iltaan oli enää reilu viikko. Ohjaaja Tiina Puumalainen oli suunnitellut harjoituksen niin, että siinä käytiin läpi erilaisia kohtauksia ja kohtausten väleissä hän kertoi twiittaajille henkilöhahmoista, tarinan kulusta ja näytelmän harjoitteluprosessista. Tilanteesta syntyi lopulta molemmin puolin avoin ja utelias keskustelu. 
Tuntuu, että rikoimme aikamoisen sterotypian tässä. Sen sijaan, että viestintäväline olisi ollut jokin este tai haitta vuorovaikutukselle siitä tulikin itse asiassa avain. Olitte ensimmäinen yleisö joka näki teosta tuossa vaiheessa. Annoitte aivan mahtavasti palautetta paitsi Twitterissä myös keskustelussa. Työryhmä pääsi näkemään teoksen katsojan silmin.
Näytelmää harjoitellessa tai esitettäessä ei someläsnäolo oikein onnistu. Meillä tehdään liveä.Teatterilaiset ovat illat pääsääntöisesti töissä. Kovin moni ei siis ehdi itse olemaan someaktiivinen, vaikka halua ehkä olisikin. 
Paljon teatteria seuraavat bloggarit ovat ottaneet Twitterin omakseen ja siellä käytävä teatterikeskustelu on hyvin vilkasta ja asiantuntevaa. Avasitte meille kaikillle hienosti tätä maailmaa lisää, joten kiitos siitä."

Olemme saaneet palautetta jo 85 osallistujalta (ja vielä sitä sopii antaa osoitteessa bit.ly/cmadfi2017palaute - vain vastaamalla voit kehittää tapahtumaamme).

Tässä kommentteja jatkoistamme:
 • Harmi, että missasin illallisen mutta olipahan viihdyttävä ja kiva tuo teatterivierailu. Nämä ovat tärkeitä! 
 • En ollut paikalla, mutta livetwiittausta seurasin ja se toimi! 
 • Tämä oli päivän paras osio. 
 • Tämä oli mahtava lisä cmadfi-tapahtumaan! Baarijatkojen ongelma on se, että ei voi melun takia keskustella kuin vieruskaverin kanssa ja ihmiset hajaantuvat lasillisen juotuaan kuka minnekin. Teatteriin oli mielenkiintoista päästä tutustumaan ja ohjelma sopi tapahtumaan kuin nenä päähän: se oli itsessään yhteisöllinen, tutustutti kaksi ihan erilaista porukkaa toisiinsa, tunnelma oli lämminhenkinen ja teatterimaisittain "intiimi". Etukäteen annettu aikataulu ei ihan pitänyt, mutta onneksi oli mahdollista seurata Twitterin kautta lavasteisiin tutustumista. 
 • Aivan mahtavaa! Kiitos 
 • Kerrassaan kiva kokemus ja olisikin hauska kuulla millaisia tuloksia saimme TTT:lle aikaiseksi livetweetatessamme. 
 • Upeat jatkot, tätä on vaikea ylittää tai edes saavuttaa yhtä hyödyllisiä ja kivoja. 
 • Loistava setti! Twiittaus vei tosin itseltä huomiota live-elämykseltä 
 • Jouduin lähtemään ennen klubille menoa, mutta alkuosa oli loistava kokemus! Kiitos tästä järjestäjille sekä teatterille! Mahtavaa! Ainoa vaan, että olisin toivonut, että aikataulussa olisi pysytty (vaikka yleisöllä olikin paljon kiinnostavia kysymyksiä). 
 • Huikean hieno kokemus! 
 • Teatterijatkot oli melkein parasta. 
 • Loistavaa! Jatkot mahdollistivat lisää verkostoitumista. Ja olihan se teatteri huima. Näytös myös mutta ne lavasteet... 
 • Teatterikäynti oli kiva, mutta myöhäisestä ajankohdasta johtuen puhti oli jo poissa. Ehkä pelkät kepeät hengaillut & verkostoituminen lasin äärellä olisivat riittävät tiukan päivän päälle.
 • Kiva!
 • Jatkot olivat kivat, vaikkakin ajankohta tuntui raskaalta pitkän päivän päätteeksi. 
 • En ollut alunperin ilmoittautunut jatkoille, mutta onneksi menin väsymyksestä huolimatta. Kiinnostavaa keskustelua produktion rakentumisesta, oli kiva kuulla ohjaajan, näyttelijöiden ja lavastajan tarinoita. 
 • Idea hyvä, loppujen lopuksi aivot ja keho väsyivät totaalisesti. Hieman lyhyemmät jatkot kiitos ensi kerralla mutta ihana oli idea
 • tosi hieno juttu! 
 • kivaa, kiinnostavaa, hyödyllistä 
 • Mahtava tilaisuus! 
 • huikean hienoa
Kurkkaa vielä kooste illan aikana lähetetyistä twiiteistä!

Kiitos illasta TTT ja onnea ensi-iltaan! Teatterissa tavataan!

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...