Tuesday, November 8, 2016

Tutkijana somessa: haastattelussa Jukka Huhtamäki ja Teivo Teivainen

Kävin viime viikolla kouluttamassa Jyväskylän yliopiston tutkijoita siinä, miten he voisivat työssään hyödyntää sosiaalista mediaa. Koulutusta varten haastattelin kahta tutkijaa, professori Teivo Teivaista, jonka kommentit ehtivät alta löytyvään koulutusmatskuuni sekä CMADFI-esiintyjynäkin tutuksi tullutta Jukka Huhtamäkeä, joka väittelee ensi viikolla.

Näin Jukka kertoo:

Käytän Twitteriä esimerkiksi oman ajatustyön tukena. Heitän yksittäisiä ajatuksia ja ideoita ilmaan ja pyrin kohdistamaan ne hashageilla ja tagaamalla siten, että joku voi mahdollisesti tarttua niihin. Aina toisinaan heitoista tulee kommentteja ja keskustelua.

Pari esimerkkitwiittiä:


Somesta on ollut Jukalle hyötyä myös väitöskirjan viimeistelyssä:

Väitöskirjatyöni viimeistelyssä somella on ollut olennainen rooli. Olen päivittänyt etenemistä Facebookissa ja Twitterissä. Molemmissa kanavissa on sekä mahdollisia yhteistyökumppaneita että tuotetun tiedon potentiaalisia hyödyntäjiä. Olen ikäänkuin tehnyt työtä enemmän todelliseksi kertomalla sen tekemisestä. Somen kautta on tullut paljon vertaistukea ja erinomaisia kommentteja. Viimeksi tänään ruodimme yhdessä väitöstiedotetta. Käynnissä olevassa COBWEB-hankkeessa tutkimimme onnekkaiden sattumusten eli serendipiteetin mahdollisuuksien parantamista. Somessa on minulle paljolti kyse nimenomaan onnekkaista sattumuksista.

Tutustu Jukan väitöskirjaan.

Teivon kommentit taas löydät oheisesta koulutusmatskusta. Siinä on mukana myös muutama vloggaava tutkija, joihin ilokseni törmäsin. Tosi hienoa, että YouTubesta löytyy suomenkielistä asiantuntijasisältöä!


Yliopistotutkijat somessa (ote) from Johanna Janhonen

Tuleeko sinulle mieleen esimerkkejä yliopistotutkijoista, jotka hyödyntävät hienosti somea? Kerro!

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...