Friday, September 2, 2016

Instagram stories -vinkkejä ensimmäisen viikon jälkeen

Olen nyt käyttänyt viikon Instagram-stooreja, uutta ominaisuutta, joka näkyy Instagram-tilin yläosassa ja joka häviää siitä 24 tunnin kuluttua itsekseen. Jos et ole vielä hyödyntänyt stooreja, tässä hieman perusteita.

Ensiksi varoitus: stories kaatuu aika helposti, joten ei kannata käyttää puolta tuntia yhden jutun editointiin, vaan tehdä sisällöt nopeasti.

Omat sisällöt lisätään tuosta yläkulman plussasta.


  • stooriin voi laittaa sekä kuvia että lyhyitä videoita. Aluksi luulin, että niitä voi lisätä vain ns. livenä stoorissa, mutta sittemmin huomasin, että Instagram tarjoaa mahdollisuuden lisätä 24 tunnin aikana tuotettua sisältöä. Tätäkin voi kiertää ottamalla kuvakaappauksia vaikka viikon vanhoista kuvista, jolloin niitäkin pääsee postaamaan.
  • sisältöjä voi tuunata filttereillä. Ne eivät ole niin mielikuvituksellisia kuin Snapchatin filtterit, mutta tätä on helppo kiertää: sisällöt voi tehdä Snapchatin puolella, tallettaa ne ja ladata ne sitten Instagramiin. 
  • sisältöjen päälle voi piirtää tai kirjoittaa. Teksti on aina valkoista, joten yleensä sen alle piirretään värikäs tuherrus, jotta teksti erottuu paremmin. Tekstinappulalla voi lisätä myös emojeita, omia tarroja stooreissa ei ainakaan vielä ole. Kyniä on tarjolla kolme: teräväkärkinen ja mattpintainen ja läpinäkyvää jälkeä tekevä "alleviivauskynä" ja neonvaloa hehkuva kynä. Piirtojäljen paksuutta voi muokata. Kosketusnäyttökynällä on muuten paljon helpompi piirtää kuin sormella.
  • jos teit oikein kivan jutun, voit tallentaa sen joko itsellesi tai julkaista sen varsinaisessa Instagram-virrassasi. Vastaavasti tyhmät jutut pääset helposti tuhoamaan, jos alat katua niiden julkaisua 
  • jos joku on tehnyt pitkän mutta tylsän stoorin, sitä on helppo kelata eteenpäin sisältöä tökkimällä, jolloin alkaa uusi pätkä
  • jos joku tekee jatkuvasti pitkiä tylsiä stooreja, voi olla, että hän alkaa menettämään seuraajia. Stoorivirrassa tylsyys ärsyttää ehkä vielä enemmän kuin kuvavirrassa. Minulla on seurannassa työni takia paljon organisaatiotilejä, jotka eivät henkilökohtaisesti kosketa, seuraan niitä oppimismielessä, en siksi, että niiden edustama aihe niin kiinnostaisi.  Instagram-virrasta niiden videot on ohittanut hyvin nopesti, mutta stooreissa siihen menee vähän enemmän aikaa.
  • stoorin alareunasta pääset lähettämään yksityisviestejä stoorin tekijöille
Ja alle vielä pari kuvaa, jotka olen tehnyt alunperin Instagram-stooreissa. Kuvat ei näy kokonaan, sillä storiesin kuvat ovat pystykuvia, eivät neliökuvia kuten Instagramissa yleensä.


Testivaiheen jälkeen kannattaa miettiä millaista sisältöä stooreissa haluaa jakaa, jotain, joka täydentää omaa Instagram-sisältöä, jotain ihan erilaista vai sekä että. Ilmianna kommenteissa tyyppejä, jotka ovat tehneet sinuun vaikutuksen sisällöillään. Minä olen naureskellut Nummelan Tonin jutuille.

PS. Seuraavaan avoimeen Instagram-koulutukseeni on ilmoittautunut sen verran ihmisiä, että se toteutuu, mutta sinne mahtuu vielä lisääkin osallistujia. Katso lisätiedot: bit.ly/igideoita .

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...